Με άξονα την αγάπη για την τέχνη

Εργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών και επιλεγμένα αντικείμενα τέχνης εκτίθενται στο ανανεωμένο «Sissi’s Art Room» στην Κηφισιά, που κάνει επανεκκίνηση με μια νέα έκθεση την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Της ΧΡΥΣΑΣ ΚΑΚΙΩΡΗ

Το «Sissi’s Art Room» ξεκίνησε ως ένας προσωπικός χώρος της Σίσσυς Λαγού, στον οποίο έκανε μαθήματα ζωγραφικής, και εξελίχθηκε σε μια όμορφη γκαλερί με έργα νέων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Πρόσφατα μετακόμισε στην οδό Κολοκοτρώνη 7, στην Κηφισιά (εμπορικό κέντρο Φοίνικες), όπου συνεχίζει να «αγκαλιάζει» την τέχνη και να αναδεικνύει το έργο των σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, χωρίς να παρακάμπτει τη μακραίωνη ιστορία της ελληνικής τέχνης.

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου χώρου με την πρώτη έκθεση «MYTHO|PLASMA», με έργα του ανερχόμενου Χρήστου Κατσίνη. Παράλληλα, ο επισκέπτης θα μπορεί να δει έργα από την ιδιωτική συλλογή της ιδιοκτήτριας της γκαλερί Σ. Λαγού, η οποία εξηγεί στη Realnews τη φιλοσοφία της.

«Ο λόγος που με ώθησε να ασχοληθώ με την τέχνη δεν ήταν απλός. Ηταν μια εσωτερική ανάγκη αυτοέκφρασης, που δεν μπορούσε να βρει πουθενά αλλού διέξοδο παρά μόνο μέσω της ζωγραφικής. Για πολύ καιρό αναρωτιόμουν εάν ζωγράφιζα για να γράψω ή έγραφα για να ζωγραφίσω. Η φιλοσοφία του χώρου είναι μια στάση ζωής, που έχει να κάνει με το ότι ο άνθρωπος, ανεξαρτήτως ηλικίας, μόρφωσης, τόπου γέννησης και καταγωγής, τον χρειάζεται. Γιατί είναι ωφέλιμο να έχει επαφή με την τέχνη και με τους χώρους που την εκπροσωπούν για την ανταλλαγή προσωπικού διάλογου μεταξύ των εμπλεκομένων», σημειώνει η Σ. Λαγού, ενώ για τη σχέση της με την τέχνη λέει: «Τι άλλο να πω, εκτός από το ότι μετά τα παιδιά μου και τον Θεό έχω την τέχνη».

Τα έργα και τα επιλεγμένα αντικείμενα τέχνης που εκτίθενται στο «Sissi’s Art Room» έχουν σκοπό να ενεργοποιήσουν τη σκέψη και τη φαντασία και να εμπνεύσουν τους φιλότεχνους. «Στόχος μου είναι να προβάλλω περισσότερο νέους καλλιτέχνες, παρότι θαυμάζω και σέβομαι τους προγενέστερους. Επιλέγω τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάζομαι ενστικτωδώς, αρχικά γιατί θεωρώ ότι στην τέχνη έχουμε δικαίωμα να επιλέξουμε -ελεύθερα και ανεπηρέαστοι από άλλους παράγοντες- τι πραγματικά μας αρέσει και όχι τι πρέπει να μας αρέσει. Είναι η ευκαιρία μας, θεωρώ, να οικειοποιηθούμε μια εικόνα εν ονόματι κάποιου άλλου. Με ενδιαφέρει να κατανοήσω τόσο τον δημιουργό όσο και τον φιλότεχνο και συνειδητά να καταφέρω να φέρω σε επαφή το κάθε έργο με αυτόν που θα αναπτύξει τους πιο ωφέλιμους διαλόγους μαζί του».

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ