Μαθηματικό παζλ μόνο για ιδιοφυίες: Μπορείτε να το λύσετε σε 15 δευτερόλεπτα;

Ένα νέο μαθηματικό παζλ για δυνατούς λύτες προκαλεί τους χρήστες του διαδικτύου να αναμετρηθούν με τις δυνάμεις τους.

Μαθηματικό παζλ: Έχετε μόνο 13 δευτερόλεπτα για να το λύσετε

Στο τεστ παρουσιάζεται μία εικόνα στη οποία φαίνονται κάποια αντικείμενα των οποίων πρέπει να υπολογίσετε την αξία λαμβάνοντας υπόψιν κάποια στοιχεία που σας δίνονται.

Συγκεκριμένα, το τεστ μοιράστηκε το προφίλ του Instagram «Math Quiz, Game and Puzzles». Το πρόβλημα είναι «απλό»: Εάν η αξία τριών λουλουδιών είναι 36, ενός λουλουδιού και δύο αστεριών 20 και ενός αστεριού και δύο διαμαντιών 10, τότε ποιο νούμερο θα προκύψει εάν ένα λουλούδι διαιρεθεί με ένα διαμάντι και προστεθεί με ένα αστέρι;

Μαθηματικό παζλ μόνο για ιδιοφυΐες – Μπορείτε να βρείτε ποιος αριθμός λείπει σε 10 δευτερόλεπτα;

Τα μαθηματικά παζλ είναι διασκεδαστικός και εποικοδομητικός τρόπος να περνάτε την ώρα σας. Πρόκειται για μία δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων και των παζλ. Για να βρείτε στην σωστή απάντηση χρειάζεται διαφορετική και πλευρική σκέψη, και ανάλυση των δεδομένων.

Η λύση στο μαθηματικό παζλ

Από τότε που έγινε η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αποσπάσει πολλά likes και σχόλια.

Πάμε να δούμε μαζί τη λύση.

Στην 1η σειρά βλέπουμε τρία λουλούδια, το άθροισμα των οποίων μας δίνει τον αριθμό 36. Άρα, για να υπολογίσουμε την αξία του κάθε λουλουδιού αρκεί να διαιρέσουμε το 36 με το 3 για να προκύψει ο αριθμός 12.

Στη 2η σειρά βλέπουμε την εξής πράξη: 1 λουλούδι + 2 αστέρια = 20. Αντικαθιστώντας το λουλούδι με το νούμερο 12 η πράξη παίρνει την μορφή: 12 + 2αστέρια = 20.  Αν ονομάσουμε τα αστέρια Χ τότε έχουμε:  12+2Χ= 20 και λύνουμε ως εξής: 2Χ=20 -12, 2Χ= 8, Χ=8/2, Χ=4. Άρα το το κάθε αστέρι αντιστοιχεί στον αριθμό 4. 

Στην 3η σειρά βλέπουμε την εξής πράξη: 1 αστέρι + 2 διαμάντια= 10. Αντικαθιστώντας το αστέρι με το νούμερο 4 η πράξη παίρνει την μορφή: 4 + 2 διαμάντια = 10. Αν ονομάσουμε τα διαμάντια Υ τότε έχουμε: 4 + 2Υ = 10 και λύνουμε ως εξής: 2Υ=10-4, 2Υ=6, Υ=6/2, Υ=3. Άρα το κάθε διαμάντι αντιστοιχεί στον αριθμό 3. 

Τέλος, στην 4η σειρά βλέπουμε την εξής πράξη: 1 λουλούδι / 1 διαμάντι + 1 αστέρι = ?. Αντικαθιστώντας τα σύμβολα με τα νούμερα που βρήκαμε παραπάνω η πράξη αποκτά τη μορφή: 12/3+4=? και άρα η απάντηση είναι 8. 

Πηγή: FOXreport.gr

Πώς οι ΗΠΑ «μεγάλωσαν» κατά 1 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα χωρίς να το καταλάβει κανείς

Αυτά είναι τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες στην αναζήτηση εξατομικευμένων θεραπειών – Νέα έρευνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ