Μάθε πώς να καθαρίζεις εύκολα το πιστολάκι των μαλλιών

Το πιστολάκι των μαλλιών είναι μία από τις συσκευές που οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν πολύ συχνά έως και καθημερινά. Στεγνώνουν τα μαλλιά τους ή τα ισιώνουν, όμως πόσες το καθαρίζουν κάθε τόσο;

Για να καθαρίσετε το πιστολάκι των μαλλιών, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Αποσυνδέστε το σεσουάρ από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και αφαιρέστε το φίλτρο αέρα. Το φίλτρο αέρα μπορεί να είναι είτε ενσωματωμένο στη συσκευή, είτε αποσπώμενο.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό βουρτσάκι, μια οδοντόβουρτσα ή μια μπατονέτα για τα δύσκολα σημεία, για να αφαιρέσετε τυχόν σκόνη και υπολείμματα από το φίλτρο αέρα. Μπορείτε επίσης με ένα στεγνό πανί να καθαρίσετε την εξωτερική επιφάνεια του. Εάν το φίλτρο είναι ενσωματωμένο απλώς πρέπει να το καθαρίσετε.
  3. Χρησιμοποιήστε το ίδιο βουρτσάκι ή μια πλαστική οδοντογλυφίδα για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα ή τα μαλλιά που μπορεί να έχουν μαζευτεί στις γρίλιες του σεσουάρ. Φροντίστε να το κάνετε προσεκτικά για να μην προκληθεί ζημιά.
  4. Αν οι γρίλιες είναι αφαιρούμενες, μπορείτε να τις ξεβιδώσετε και να τις πλύνετε με ένα ήπιο απορρυπαντικό και ζεστό νερό. Αφήστε τις να στεγνώσουν πλήρως πριν τις τοποθετήσετε ξανά στο πιστολάκι.
  5. Εάν το σεσουάρ διαθέτει επιπλέον αφαιρούμενα μέρη, όπως στόμια ή αξεσουάρ, αφαιρέστε τα και καθαρίστε τα χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανί ή μια μαλακή πετσέτα ελαφρώς εμποτισμένη με νερό ή καθαριστικό. Αποφύγετε την υπερβολική υγρασία, καθώς δεν είναι ασφαλές να περνάει νερό στο εσωτερικό του σεσουάρ.
  6. Αφού ολοκληρώσετε τον καθαρισμό, αφήστε τα μέρη του σεσουάρ να στεγνώσουν πλήρως πριν τα επανατοποθετήσετε στο πιστολάκι.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε πάντα ότι το σεσουάρ είναι αποσυνδεδεμένο από την πρίζα πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού, και ελέγχετε τις οδηγίες καθαρισμού που παρέχονται από τον κατασκευαστή, καθώς οι διαδικασίες καθαρισμού μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο του σεσουάρ.

Δείτε βίντεο για γρήγορο καθάρισμα του σεσουάρ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ