Λεμονάδα: Η συνταγή με την καλύτερη βαθμολογία – Tips από τον διάσημο σεφ Alex Guarnashelli

Η λεμονάδα, είναι διαχρονικά, ένα απλό και απαραίτητο αφέψημα, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε κυριολεκτικά, όπου κι αν είμαστε. Αν και τα ποιοτικά συστατικά, είναι η κορυφαία συμβουλή για το καλύτερο αποτέλεσμα, οι σεφ και οι γευσιγνώστες, έχουν τροποποιήσει τις συνταγές τους, προσφέροντας εξίσου εντυπωσιακά αναψυκτικά.

Συνταγή για πεντανόστιμα muffins με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Οι συνταγές που υπάρχουν στο διαδίκτυο και τα βιβλία μαγειρικής, μπορεί να σας απογοητεύσουν, ειδικά όταν το έτοιμο προϊόν, είναι τόσο εύκολα προσβάσιμο.

Οι καλύτερες συνταγές για σπιτική λεμονάδα

Για να βρείτε την καλύτερη συνταγή που ταιριάζει στις δικές σας προτιμήσεις, έχουμε συγκεντρώσει κάποιες από τις δημοφιλέστερες για να επιλέξετε.

Συνταγή για κοτόπουλο με ντομάτα και μυρωδικά – Ένα πιάτο με πλούσια γεύση, έτοιμο σε 20 λεπτά

Η εκπληκτική συνταγή λεμονάδας ενός περιπλανώμενου πωλητή

Ο Τζέι Κόρντιτς ήταν γνωστός για ένα πράγμα: το δυναμικό του πνεύμα ως πωλητής. Ως πωλητής και ταξιδιώτης, ο Κόρντιτς έγινε γνωστός ως ο «Πατέρας του Χυμού» για τον ενθουσιασμό του σχετικά με τα οφέλη της υγείας από την κατανάλωση φρεσκοστυμμένου χυμού.

Το βασικό του προϊόν, ο αποχυμωτής Juiceman Juicer, απέφερε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα τη δεκαετία του 1980 και του 1990. Ωστόσο, ο Κόρντιτς δεν περιορίστηκε μόνο στον χυμό σέλινου και καρότου.

Γρήγορη συνταγή για δροσερή σαλάτα με λεμονάτο κριθαράκι, τόνο και μπρόκολο

Παρακάτω ακολουθεί η εκπληκτική του συνταγή για το πιο υγιεινό ποτήρι λεμονάδας σε αυτή τη λίστα – πρέπει να έχετε αποχυμωτή: Η διάσημη συνταγή λεμονάδας του Τζέι Κόρντιτς, γνωστού ως «Πατέρας του Χυμού», είναι εξαιρετικά απλή και υγιεινή. Η συνταγή περιλαμβάνει μόνο δύο συστατικά:

Υλικά

  • ¼ λεμόνι (με τη φλούδα)
  • 2 μήλα

Εκτέλεση

Απλά τοποθετείτε τα στο αποχυμωτή και απολαμβάνετε! Ο Κόρντιτς προτείνει να χρησιμοποιείτε το λεμόνι με τη φλούδα του, καθώς περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Τα μήλα προσφέρουν φυσική γλυκύτητα, εξαλείφοντας την ανάγκη για πρόσθετη ζάχαρη.

Το απλό και το πιο επιτυχημένο

Η διαδικτυακή βάση δεδομένων συνταγών AllRecipes.com είναι η πιο δημοφιλής πηγή συμβουλών μαγειρικής στον κόσμο. Όταν μια συνταγή για κάτι απλό, όπως λαζάνια ή λεμονάδα, φτάνει στην πρώτη θέση της δημοτικότητας και κατάταξης, οι σεφ ή οι δημιουργοί της μπορεί να αποκτήσουν μια παράξενη μορφή φήμης.

Αυτή η συνταγή για λεμονάδα είναι αρκετά απλή. Χρειάζεστε απλώς χυμό λεμονιού, ζάχαρη και νερό. Η προετοιμασία είναι λίγο ασυνήθιστη, αλλά κάνει όλη τη διαφορά.

Με περισσότερα από 1.500 σχόλια και εκατομμύρια προβολές, είναι εύκολα μία από τις πιο δημοφιλείς συνταγές λεμονάδας όλων των εποχών.

Η πιο δημοφιλής συνταγή λεμονάδας όλων των εποχών

Υλικά

  • 1 ¾ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 8 φλιτζάνια νερό
  • 1 ½ φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βράστε τη ζάχαρη με 1 φλιτζάνι νερό σε μια κατσαρόλα. Αφήστε να βράσει και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Στίψτε τα λεμόνια και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Η πολτός του λεμονιού είναι προαιρετική, ανάλογα με την προτίμησή σας. Σε μια κανάτα, ανακατέψτε τα υπόλοιπα 7 φλιτζάνια νερό, το παγωμένο σιρόπι ζάχαρης και τον χυμό λεμονιού. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστεί. Ο πάγος είναι προαιρετικός.

Η συνταγή λεμονάδας του διάσημου σεφ για  φιλανθρωπικό σκοπό

Στο εξωτερικό, είναι παράδοση η Lemonade Day. Παρακάτω ακολουθεί μια πετυχημένη συνταγή που δημιούργησε για φιλανθρωπικό σκοπό ο Άλεξ Γκουαρνασέλι, σεφ της Νέας Υόρκης και νικητής του Iron Chef.

Σημείωση: Αυτή η συνταγή είναι λίγο παραλλαγμένη, καθώς περιλαμβάνει λίγη λεμονάδα με λεμόνι-λάιμ (γνωστή και ως Sprite), αλλά είναι πραγματικά πολύ καλή.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι φρέσκος χυμός λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι φρέσκος χυμός λάιμ
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες πάχους 1,5 εκ.
  • 1 λάιμ, κομμένο σε φέτες πάχους 1,5 εκ.
  • 1 φλιτζάνι παγωμένη λεμονάδα με λεμόνι-λάιμ

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο δοχείο, ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού, το μέλι και τον χυμό λάιμ. Σκεπάστε και ανακινήστε καλά για να ομογενοποιηθούν. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Γεμίστε μια κανάτα με παγάκια και τις φέτες λεμονιού και λάιμ. Χρησιμοποιώντας μια μακριά κουτάλα, ανακατέψτε ενώ ρίχνετε τη λεμονάδα με λεμόνι-λάιμ. Ανακατέψτε καλά, φτάνοντας με την κουτάλα μέχρι τον πάτο της κανάτας, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σερβίρετε αμέσως.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK