Kτίριο 11.000 τόνων έκανε στροφή 90 μοιρών ενώ οι 600 εργαζόμενοι συνέχισαν να εργάζονται

Ένα κτίριο 11.000 τόνων στην Ιντιάνα περιστράφηκε κατά 90 μοίρες ενώ οι εργαζόμενοι εξακολουθούσαν να εργάζονται στο εσωτερικό του. Από τις 12 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 1930, ένα κτίριο στην Ινδιανάπολη της Ιντιάνα έκανε περιστροφή 90 μοιρών χωρίς να υπάρξει διακοπή στο αέριο, την θέρμανση, τον ηλεκτρισμό, το νερό, την αποχέτευση ή το τηλέφωνο.

Το τελευταίο ήταν πολύ σημαντικό, καθώς το κτίριο Indiana Bell ήταν το σπίτι της Indiana Bell Telephone Company. Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1907 για την Central Union Telephone Company, ωστόσο αργότερα έγινε η έδρα και το μη αυτόματο τηλεφωνικό κέντρο για την Indiana Bell Telephone Company.

Όταν προτάθηκε ότι το κτίριο χρειαζόταν μια αναβάθμιση σε μέγεθος, ο γιος του αρχιτέκτονα Bernard Vonnegut I, Kurt Vonnegut Senior, πρότεινε απλώς να μεταφερθεί το κτίριο για να δώσει χώρο για ένα μεγαλύτερο κτίριο. 

Γιατί έπρεπε να γίνει μετακίνηση και όχι κατεδάφιση;

Η κατεδάφιση του κτιρίου θα είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή των υπηρεσιών της εταιρείας, οι οποίες ήταν ζωτικής σημασίας για την λειτουργεία της πόλης. Έτσι, αποφασίστηκε να μεταφερθεί απλώς το κτίριο. Ωστόσο παρέμενε το ερώτημα για το πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό, ειδικά με 600 υπαλλήλους να μπορούν να να εργάζονται κανονικά στο εσωτερικό του κτιρίου.

Άξιο αναφοράς είναι ότι το 8όροφο κτίριο ζύγιζε 11.000 τόνους.

Πώς έγινε η περιστροφή;

Για να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι της Indiana Bell Telephone Company θα μπορούσαν να συνεχίσουν να λειτουργούν τις τηλεφωνικές γραμμές και να διατηρήσουν την πόλη σε λειτουργία, οι σωλήνες και τα καλώδια του κτιρίου επιμηκύνθηκαν και έγιναν πιο ευέλικτα. 

Το κτίριο ανυψώθηκε με γρύλους και τοποθετήθηκε σε κυλίνδρους, προτού μετατοπιστεί αργά 16 μέτρα νότια, περιστράφηκε 30 μοίρες και στη συνέχεια μετακινήθηκε 30 μέτρα δυτικά – αυτό επαναλήφθηκε έως ότου στρίψει συνολικά 90 μοίρες.

Το έργο χρειάστηκε τέσσερις εβδομάδες για να ολοκληρωθεί και εξακολουθεί να θεωρείται ως μνημειώδης επιτυχία. Ούτε μια μέρα δεν σημειώθηκε πτώση των τηλεφωνικών υπηρεσιών και οι εργαζόμενοι δεν αναγκάστηκαν να σταματήσουν την δουλειά τους ούτε στιγμή.

Πηγή: FOXreport.gr

10 φορές που οι Simpsons προέβλεψαν το μέλλον

Οπτική ψευδαίσθηση αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σας – Εξαρτάται από αυτό που είδατε πρώτα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ