Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις το μέρος; Είναι ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης

Πώς ήταν αλήθεια η Αθήνα μιας άλλης εποχής; Θυμίζει σε κάτι την σημερινή εικόνα της; Η αλήθεια είναι πως με το πέρασμα των αιώνων η πρωτεύουσα έχει γίνει αγνώριστη. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και οι μεγαλύτερης ηλικίας κάτοικοι των Αθηνών μπορεί να δυσκολευτούν να αναγνωρίσουν πολλές περιοχές αν δουν παλιές φωτογραφίες.

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την περιοχή; Έχεις σίγουρα περάσει από εκεί

Πολλές φορές σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί πως ήταν κάποιες γειτονιές της Αθήνας στο παρελθόν, οπότε κάθε φορά που βλέπουμε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο και συνειδητοποιούμε πως ήταν τις περασμένες δεκαετίες τα μέρη, από τα οποία μπορεί να περνάμε καθημερινά.

Αναγνωρίζεις την περιοχή που φαίνεται στην φωτογραφία;

Μία τέτοια φωτογραφία είναι και η παρακάτω. Αναγνωρίζεις την περιοχή της παλιάς Αθήνας που φαίνεται στην φωτογραφία; Αν είσαι κάτοικος Αθηνών, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις περάσει από εκεί. Και μάλιστα πολλές φορές! Για να σας βοηθήσουμε το σημείο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας!

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις τον δρόμο; Είναι από τους πιο γνωστούς

-Σύνταγμα

-Πανεπιστημίου

-Αρχαιολογικό Μουσείο

 

αρχαιολογικό μουσείο

Δείτε καλά την φωτογραφία. Σας θυμίζει κάτι;

Αν δεις την απάντηση δεν θα το πιστεύεις.

Η απάντηση στο κουίζ για την παλιά Αθήνα

Στη φωτογραφία, που έχει τραβηχτεί το 1928, βλέπετε επισκέπτες στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου. Η φωτογραφία προέρχεται από το φωτογραφικό αρχείο της Λίζας. Πρόκειται για μια σελίδα στο Facebook όπου η διαχειρίστρια της ανεβάζει σπάνιες φωτογραφίες (αλλά και βίντεο) από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι το αρχαιότερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Η ίδρυσή του το 1829 είναι συνυφασμένη με την απελευθέρωση της χώρας και τη δημιουργία του Νεότερου Ελληνικού Κράτους, σηματοδοτώντας την κρατική μέριμνα για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το σημερινό κτήριο του Μουσείου οικοδομήθηκε σε σχέδια του L. Lange, τροποποιημένα ως προς την πρόσοψη από τον E. Ziller και άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 1881.

Ο ρόλος του ήταν η προβολή των αρχαιοτήτων ως ένα σταθερό σημείο αναφοράς ενός νεοσυσταθέντος κράτους και παράλληλα η προστασία τους από τις συνεχείς αρπαγές και λεηλασίες. Σύντομα το μουσείο, εμπλουτισμένο με αρχαιότητες από όλο τον ελληνικό κόσμο πήρε τη μορφή του κεντρικού. Μετά την ολοκλήρωση της επανέκθεσής του, έργο που ξεκίνησε το 2002 και περατώθηκε το 2009, παρουσιάζονται με πιο ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο τρόπο ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από την προϊστορία μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Στις μόνιμες εκθέσεις του περιλαμβάνονται επίσης αρχαιότητες από την Κύπρο και την Αίγυπτο.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ