Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την περιοχή; – Μπορεί να περνάς κάθε μέρα από το σημείο

Πόσο καλά γνωρίζεις την Αθήνα; Μην ορκίζεσαι ότι ξέρεις και τα πάντα, ακόμη κι αν μένεις χρόνια στην πόλη… Οι γειτονιές και οι πλατείες της πρωτεύουσας σε παλιές φωτογραφίες είναι κυριολεκτικά αγνώριστες. Η Αθήνα σήμερα είναι τελείως διαφορετική, σε σχέση με μερικές δεκαετίες πριν. Ακόμη και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι που ίσως θυμούνται κάποιες περιοχές όπως ήταν κάποτε, εκπλήσσονται όταν τελικά διαπιστώνουν για ποιο σημείο πρόκειται.

Η ΕΡΤ στη σελίδα της στο Facebook δημοσιεύει συχνά φωτογραφίες από την παλιά Αθήνα, που μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή. Εσείς μπορείτε να καταλάβετε σε ποια περιοχή βρίσκεται ο συγκεκριμένος δρόμος; Είναι πολύ κεντρικό σημείο, από το οποίο μπορεί και να περνάτε πολύ συχνά.

Η απάντηση στο κουίζ για την παλιά Αθήνα

Κοιτάξτε ξανά τη φωτογραφία. Σας θυμίζει κάτι;  Αν δείτε την απάντηση μπορεί και να μην το πιστεύετε ότι βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο.

Π.Πουλίδης / Αρχείου ΕΡΤ

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στο κέντρο της Αθήνας, τη δεκαετία του ’20.  Είναι μια γενική άποψη της Πλατείας Λαυρίου στην 3η Σεπτεμβρίου με συρμό του ‘‘Θηρίου’’ που ένωνε την Αθήνα με την Κηφισιά. Φωτογραφία: Π.Πουλίδης / Αρχείο ΕΡΤ

Ο τερματικός σταθμός της Αθήνας ήταν στην πλατεία που σχηματιζόταν από τις οδούς Γ’ Σεπτεμβρίου, Χαλκοκονδύλη και Βερανζέρου.  Σήμερα, τα απομεινάρια της βρίσκονται δεξιά και αριστερά στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ