Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις που βρίσκεται και ποιο είναι αυτό το συγκρότημα κτιρίων;

Πόσο καλά γνωρίζεις την Αθήνα και τα κτίριά της; Παλαιότερα, πολλές περιοχές της Αθήνας ήταν εντελώς διαφορετικές σε σχέση με σήμερα.

Ακόμα και οι πιο γνωστές συνοικίες και εμβληματικά κτίρια της πόλης τροποποιήθηκαν πολύ με το πέρασμα των δεκαετιών. Για παράδειγμα το παρακάτω κτιριακό συγκρότημα που φαίνεται στη φωτογραφία είναι ένα από τα πιο γνωστά νοσοκομεία της χώρας. Κι όμως, ακόμα κι αν μένεις δίπλα του είναι πολύ δύσκολο να το αναγνωρίσεις κοιτώντας αυτή την παλιά φωτογραφία. Γύρω του πλέον έχουν χτιστεί πολυκατοικίες και ελάχιστη από την πράσινη έκταση που το περιβάλλει έχει μείνει ανέπαφη.

Εσύ μπορείς να καταλάβεις ποιο νοσοκομείο φαίνεται στη φωτογραφία;

– Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο»

– Γενικό Κρατικό Νίκαιας

– Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής – Λοιμωδών

Κοίταξε καλά τη φωτογραφία. Σου θυμίζει κάτι;

Αν δεις πως μοιάζει σήμερα το σημείο δεν θα πιστεύεις πως έχει αλλάξει με τα χρόνια.

Η λύση στο κουίζ για την παλιά Αθήνα

Στη φωτογραφία βλέπετε το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττική «Δρομοκαΐτειο». Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, η ιστορία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο», ξεκινάει την 1η Οκτωβρίου 1887 όταν πρωτοάνοιξε τις πύλες του με την ονομασία «ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΝ ΖΩΡΖΗ ΚΑΙ ΤΑΡΣΗΣ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΟΥ» και δύναμη 110 κλίνες.

Σήμερα, μετά από 136 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς, διαθέτει 304 αναπτυγμένες ενδονοσοκομειακές ψυχιατρικές κλίνες και 205 εξωνοσοκομειακές κλίνες σε Μονάδες και προγράμματα Ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (Οικοτροφεία, Ξενώνες, Προστατευόμενα διαμερίσματα). Στελεχώνεται με 550 άτομα υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και εξυπηρετεί περίπου 15.000 ασθενείς τον χρόνο, αποτελώντας δικαίως ένα από τα αρτιότερα και σημαντικότερα ειδικά Νοσοκομεία της χώρας μας. Το Νοσοκομείο βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού, στο Χαϊδάρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ