Κέικ με στρώσεις από μους σοκολάτας χωρίς αλεύρι: Μια απολαυστική και γρήγορη συνταγή

Μήπως ψάχνετε για μια εύκολη και ταυτόχρονα εντυπωσιακή συνταγή για κέικ; Αν ναι, τότε το κέικ με στρώσεις από μους σοκολάτας, χωρίς αλεύρι, είναι η ιδανική επιλογή για εσάς! Αυτή η συνταγή, της μαγείρισσας Donna Hay από την Αυστραλία, είναι απλή στην παρασκευή της και εξαιρετικά γευστική.

Συνταγή για κέικ με στρώσεις από μους σοκολάτας χωρίς αλεύρι

Υλικά

Για το κέικ

  • 350 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο), ψιλοκομμένη
  • 185 γρ. βούτυρο ανάλατο, ψιλοκομμένο
  • 6 αυγά
  • 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • ¼ φλιτζανιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα (αλεσμένα)
  • Κακάο, για το πασάλισμα

Για τη μους σοκολάτας

  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη κρέμα
  • 220 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο), ψιλοκομμένη
  • ¼ φλιτζανιού νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών, επιπλέον
  • ⅓ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Για τη μους σοκολάτας

  1. Τοποθετούμε και τις δύο κρέμες σε ένα κρύο μπολ και χτυπήστε μαζί μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
  2. Τοποθετούμε τη σοκολάτα, το νερό και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ, ανθεκτικό στη θερμότητα, πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (το μπολ δεν πρέπει να αγγίζει το νερό) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Τοποθετούμε τα αυγά, τους επιπλέον κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (το μπολ δεν πρέπει να αγγίζει το νερό). Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 8 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να γίνει ζεστό, πηχτό και αφράτο.
  4. Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά. Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι (125 ml) από το μείγμα των αυγών στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό κουτάλι
  5. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και αυγών στο υπόλοιπο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή.
  6. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και προσθέτουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά.
  7. Ρίχνουμε τη μους σε ένα μπολ ή σε ποτήρια σερβιρίσματος και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά και να δέσει.

Για το κέικ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
  2. Στρώνουμε τη βάση και τα πλαϊνά μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ διαμέτρου 24 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  3. Βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα και το αμύγδαλο σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί.
  6. Ρίχνετε με ένα κουτάλι το μείγμα για το κέικ στη φόρμα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  7. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, το αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά και μετά το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως.
  8. Όταν κρυώσει το κέικ, απλώνουμε με ένα κουτάλι το μείγμα για τη μους σοκολάτας και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα μέχρι να δέσει.
  9. Ξεφορμάρουμε το κέικ και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
  10. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και μετά πασπαλίσουμε με κακάο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ