Καθαρίστε εύκολα τα πιο δυσπρόσιτα σημεία στα μπουκάλια με ένα απλό κόλπο

Μια σεφ μοιράζεται ένα απλό κόλπο για να καθαρίσετε τα πιο δυσπρόσιτα σημεία σε διάφορα δοχεία στο σπίτι χρησιμοποιώντας ένα απλό συστατικό που μπορεί να υπάρχει ήδη στην κουζίνα σας.

Γυναίκα μοιράζεται το μυστικό για πεντακάθαρες εστίες στο φούρνο με 2 φυσικά υλικά

Σίγουρα δυσκολευτήκατε κι εσείς κάποια στιγμή να καθαρίσετε τον πάτο ενός στενού δοχείου φαγητού ή μπουκαλιού. Με αυτή την απλή και οικονομική λύση της Carmen Karlsgodt (@healthycongusto), μπορείτε πλέον να καθαρίσετε εύκολα ακόμη και τα πιο δύσκολα σημεία, χρησιμοποιώντας ένα υλικό που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι σας.

Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Κάντε τα λευκά σας sneakers σαν καινούργια χρησιμοποιώντας 3 υλικά που υπάρχουν στο σπίτι σας
  1. Πάρτε ένα χωνί και τοποθετήστε το στο άνοιγμα του δοχείου σας.
  2. Ρίξτε λίγο ωμό ρύζι μέσα στο δοχείο.
  3. Προσθέστε υγρό πιάτων και νερό.
  4. Κλείστε καλά το δοχείο και ανακινήστε το για μερικά δευτερόλεπτα.
  5. Το ρύζι θα λειτουργήσει σαν ένα φυσικό απορρυπαντικό, απομακρύνοντας τη βρωμιά και τα κατάλοιπα.
  6. Αδειάστε το μείγμα ρυζιού και νερού στην αποχέτευση χρησιμοποιώντας σουρωτήρι για να μην φράξει ο σωλήνας.

Γιατί να προτιμήσετε αυτό το κόλπο καθαρισμού

Αυτό το φυσικό απορρυπαντικό αποτελεί μια οικονομική και μη τοξική εναλλακτική στα παραδοσιακά προϊόντα καθαρισμού. Τα προϊόντα αυτά συχνά περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία. Με το κόλπο της Carmen, εξοικονομείτε χρήματα και ταυτόχρονα προστατεύετε τον εαυτό σας από τοξικά συστατικά.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο κόλπο ενθαρρύνει την επαναχρησιμοποίηση των δοχείων, μειώνοντας την κατανάλωση πλαστικού και τον αντίκτυπο στο περιβάλλον. Τα πλαστικά απορρίμματα αποτελούν ένα τεράστιο πρόβλημα παγκοσμίως. Μελέτες δείχνουν ότι περίπου 170 τρισεκατομμύρια κομμάτια πλαστικού μολύνουν τους ωκεανούς μας. Επομένως, όσο περισσότερο πλαστικό ανακυκλώνετε και επαναχρησιμοποιείτε, τόσο περισσότερο συμβάλλετε στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Οι χρήστες του Instagram ενθουσιάστηκαν με αυτό το κόλπο και μοιράστηκαν πρόσθετες οικολογικές λύσεις για τον καθαρισμό δύσκολων δοχείων. «Λατρεύω αυτή την ιδέα», σχολίασε ένας χρήστης. «Πάντα δυσκολευόμουν με τα περίεργα μπουκάλια». «Ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες», απάντησε ένας άλλος χρήστης του Instagram. «Ο παππούς μου χρησιμοποιεί άμμο αντί για ρύζι και λειτουργεί το ίδιο», έγραψε ένας τρίτος χρήστης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ