Η συνταγή για τα πιο νόστιμα και τραγανά κρουασάν αμυγδάλου που έχετε δοκιμάσει ποτέ

Αυτά τα τραγανά κρουασάν βουτύρου με γέμιση από σπιτική κρέμα αμυγδάλου, μπορούν να συναγωνιστούν άνετα εκείνα που διατίθενται σε οποιοδήποτε αρτοποιείο. Μπορείτε να τα φτιάξετε σε μόλις 25 λεπτά.

Οι λόγοι που θα λατρέψετε αυτά τα νόστιμα κρουασάν αμυγδάλου

  • Είναι εύκολη συνταγή: Μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά κρουασάν αμυγδάλου σε λιγότερο από 20 λεπτά και έχουν γεύση σαν να αφιερώσατε 8 ώρες για την παρασκευή τους.
  • Έχουν πλούσια βουτυρένια γεύση: Η τρυφερή υφή της γέμισης έρχεται σε αντίθεση με το τραγανό εξωτερικό μέρος των κρουασάν δημιουργώντας ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.
  • Έχουν γέμιση με γλυκό αμύγδαλο: Ο συνδυασμός από αλεύρι αμυγδάλου, βούτυρο και ζάχαρη δημιουργεί μια γευστική αμυγδαλόπαστα που λιώνει στο στόμα.
  • Έχουν τραγανή επικάλυψη: Τα κομμένα αμύγδαλα πάνω στα κρουασάν δίνουν μια υπέροχη τραγανή γεύση ενισχύοντας τη γεύση αμυγδάλου στο κρουασάν.

Συνταγή για νόστιμα κρουασάν αμυγδάλου

Υλικά

Για το σιρόπι:

  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1/4 κούπας νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

Για τα κρουασάν αμυγδάλου:

  • 6 Κρουασάν
  • 1/2 φλιτζάνι (8 κουταλιές της σούπας) βούτυρο (μαλακωμένο)
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/4 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

  • 1/4 κούπας αμύγδαλα σε φέτες
  • Ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Φτιάξτε το σιρόπι βάζοντας το νερό και τη ζάχαρη σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Ζεστάνετε για 90 δευτερόλεπτα ή μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Προσθέστε εκχύλισμα αμυγδάλου.
  2. Ετοιμάστε τη γέμιση αμυγδάλου: Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, το μαλακωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αυγό, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Κόψτε τα κρουασάν στη μέση οριζόντια: Αυτό θα δημιουργήσει χώρο για τη γέμιση αμυγδάλου. Αλείψτε ελαφρά το εσωτερικό του κρουασάν με το απλό σιρόπι.
  4. Γεμίστε τα κρουασάν: Απλώστε γενναιόδωρα τη γέμιση αμυγδάλου στο μισό κρουασάν. Κρατήστε μια μικρή ποσότητα γέμισης αμύγδαλου για την κορυφή των κρουασάν. Τοποθετήστε το άλλο μισό από πάνω, δημιουργώντας ένα σάντουιτς.
  5. Καλύψτε με αμύγδαλα φιλέ: Απλώστε μια μικρή ποσότητα γέμισης αμυγδάλου στην κορυφή κάθε κρουασάν. Πασπαλίστε με τα αμύγδαλα φιλέ πάνω από κάθε κρουασάν, πιέζοντας απαλά για να κολλήσουν στη γέμιση αμυγδάλου.
  6. Ψήσιμο: Τοποθετήστε τα γεμιστά κρουασάν σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  7. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη: Αφήστε τα κρουασάν αμυγδάλου να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη για να γίνουν πιο γλυκά.
  8. Φυλάξτε τα κρουασάν αμυγδάλου σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, σε θερμοκρασία δωματίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ