Η μοναδική συνταγή του Thomas Keller για κολοκυθάκια – Το κόλπο στο ψήσιμο που απογειώνει τη γεύση

To κόλπο του Thomas Keller για καλοκαιρινά λαχανικά – η νέα αγαπημένη συνταγή με κολοκυθάκι. Φωτογραφία: Freepik

To κόλπο του Thomas Keller για καλοκαιρινά λαχανικά – η νέα αγαπημένη συνταγή με κολοκυθάκι. Φωτογραφία: Freepik

Ο Thomas Keller, διάσημος σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων βραβευμένα με αστέρια Michelin στην Αμερική – όπως το The French Laundry και το Per Se, έχει αφήσει το στίγμα του με το εξαιρετικά απλό κόλπο για κολοκυθάκια.

Η τεχνική του για το χαράκωμα και το ψήσιμο είναι τόσο αλάνθαστη και νόστιμη που πιθανότατα δεν θα ξαναφτιάξετε κολοκυθάκι με άλλο τρόπο—είναι εθιστική.

Αν την δοκιμάσετε, δεν θα ξαναφτιάξετε κολοκυθάκι με κανέναν άλλον τρόπο.

Aν καλλιεργείτε τα δικά σας κολοκυθάκια, ξέρετε πόσο γρήγορα αναπαράγονται και πόσο έντονα αγωνίζεστε να βρείτε νέους τρόπους για να τα προετοιμάσετε.

Ο καινοτόμος τρόπος προετοιμασίας κολοκυθιών έγινε γρήγορα viral, καθώς είναι κάτι εξαιρετικά απλό στην παρασκευή, αλλά φαίνεται (και έχει γεύση) πιάτου από εστιατόριο 5 αστέρων.

Ο Keller έκανε τη συνταγή μέρος μιας σειράς MasterClass.
Τι κάνει την τεχνική του Thomas Keller να ξεχωρίζει;

Η τεχνική ψησίματος του κολοκυθιού του Keller ξεκινά με το χάραγμα του λαχανικού, πριν το μαγείρεμα, για να επιτρέψει στο κολοκυθάκι να απορροφήσει επιπλέον γεύση.
Η διαδικασία μαγειρέματος ξεκινά με ένα τηγάνισμα 5 λεπτών, το οποίο είναι απαραίτητο για να παραμείνει το κολοκυθάκι τραγανό και γεμάτο γεύση.
Το δεύτερο βήμα είναι 25 λεπτά ψήσιμο σε φούρνο υψηλής θερμοκρασίας για να βοηθήσει στο σπάσιμο του λαχανικού.
Όλη η μέθοδος ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 30 λεπτά, με το μεγαλύτερο μέρος αυτής της διαδικασίας να είναι εντελώς αδιάφορο.

Όπως μοιράστηκε με το MasterClass, “Θα ξέρετε ότι το πιάτο είναι έτοιμο όταν το κολοκυθάκι είναι εντελώς μαλακό, και όχι όταν χτυπήσει το χρονόμετρο του φούρνου σας”.

Συστατικά

Εκτέλεση

Αυτό το συνοδευτικό κολοκύθι σίγουρα θα είναι το “αστέρι” σε όλα τα καλοκαιρινά μου μπάρμπεκιου.

Ταιριάζει τέλεια δίπλα σε ένα ιταλικό λουκάνικο μπέργκερ ή σε αυτό το μπέργκερ με γεμιστό corned beef.
Παρά το γεγονός ότι είναι λίγο λιπαρό από το τηγάνισμα, η τρυφερή υφή του δεν συγκρίνεται με τίποτα. Είναι πραγματικά κολοκύθι που λιώνει στο στόμα.

Exit mobile version