Η κορυφαία συνταγή για ομελέτα φούρνου από τον σεφ José Andrés

Πολύ συχνά, θέλουμε να ετοιμάσουμε ένα χορταστικό και εύκολο γεύμα, χωρίς ακαταστασία και σύντομα. Κάτι για να μην χρειαστεί να παραγγείλετε πάλι απ’ έξω. Ένα έξυπνο tip και μια εύκολη συνταγή προτείνει ο σεφ José Andrés. Όσοι την έχουν δοκιμάσει, λένε πως είναι η καλύτερη ομελέτα στον φούρνο μικροκυμάτων.

Το μυστικό για αυτό το θαύμα των 60 δευτερολέπτων είναι η μαγιονέζα. Αυτό το υλικό κάνει πολλά περισσότερα από το να προσθέτει γεύση. Η μαγιονέζα λειτουργεί ως συνδετικό και γαλακτωματοποιητικό στοιχείο, δημιουργώντας μια πιο κρεμώδη υφή που βοηθά το αυγό να πήξει ομοιόμορφα στον φούρνο μικροκυμάτων.

Βοηθά να παραμείνει η ομελέτα τρυφερή και να μην “λασπώσει”, ούτε να έχει παραψημένη υφή – όπως έχουμε συνηθίσει από τα αυγά στον φούρνο μικροκυμάτων.

Το μυστικό συστατικό

Ο Andrés συνιστά να χρησιμοποιείτε μόλις μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα ανά αυγό, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει εντελώς λεία. Αυτή η μικρή αλλά ισχυρή προσθήκη βοηθά το αυγό να φουσκώσει ωραία καθώς ψήνεται και να παραμείνει τρυφερή όσο κρυώνει.

Το αποτέλεσμα είναι μια όμορφη, γεμάτη ομελέτα με μαλακό κέντρο και ελαφρώς σφιχτές άκρες. Είναι τέλεια τόσο μόνη της ή με τοστ για πρωινό. Μπορείτε να τη συνδυάσετε με μερικές φέτες ψωμιού χωρίς γλουτένη.

Για να ολοκληρώσετε, προσθέστε φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα και μια πινελιά μαύρου πιπεριού. Αυτό αρκεί. Ωστόσο, μόλις κατακτήσετε την τεχνική, μπορείτε εύκολα να την προσαρμόσετε προσθέτοντας μυρωδικά, αλλάζοντας τυριά ή ρίχνοντας μια πρέζα καυτερό πιπέρι για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα.

@melodic.munchiez Michelin-Chefs Greatest Omelette Known to Man Kind. Chef José Andrés stuns Joe Rogan with a surprising kitchen hack—revealing that the best omelette he’s ever had came from a microwave, not a pan. Watch as disbelief turns to curiosity in this unexpected culinary twist from The Joe Rogan Experience. #jre #joerogan #joseandres #CookingHacks #shorts #creatorsearchinsights ♬ Mystic Brew – Ronnie Foster

Η απρόσμενα απλή κίνηση του σεφ

Είναι λίγο εκπληκτικό ότι ο José Andrés, ένας σεφ γνωστός για τα εστιατόρια με αστέρια Michelin και τη διεθνή ανθρωπιστική του δράση, προτιμά τα αυγά στον φούρνο μικροκυμάτων από αυτά που μαγειρεύονται σε τηγάνι, αλλά αυτό είναι που κάνει τη συνταγή αυτή τόσο γοητευτική.

Δεν είναι περίπλοκη και έχει σχεδιαστεί για να κάνει το μαγείρεμα ευκολότερο και πιο διασκεδαστικό για όλους. Είναι μια πρακτική επιλογή πρωινού, την οποία μπορείτε να ετοιμάσετε σε λίγα λεπτά με υλικά που έχετε ήδη στο ψυγείο σας. Αυτό που την καθιστά ακόμη πιο ιδανική πρόταση, είναι η απλότητά της.

Δεν χρειάζεται να λερώσετε τηγάνι ή να μείνετε πάνω από τη φωτιά. Απλά χτυπήστε, βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων και απολαύστε. Για πολυάσχολα πρωινά ή γρήγορα γεύματα, αυτή η τεχνική είναι πραγματικά μια αλλαγή στον τρόπο μαγειρέματος!

Μια συμβουλή: βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα μπολ ή ποτήρι μέτρησης που είναι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και έχει τουλάχιστον χωρητικότητα ενός φλιτζανιού. Το αυγό φουσκώνει όσο μαγειρεύεται και χρειάζεται λίγο χώρο για να ετοιμαστεί. Επίσης, να έχετε υπόψη ότι η ισχύς των φούρνων μικροκυμάτων διαφέρει, οπότε ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει κατά μερικά δευτερόλεπτα από τα 60 δευτερόλεπτα.

Συνταγή για ομελέτα φούρνου μικροκυμάτων του José Andrés

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σπάστε το αυγό σε ένα μπολ και προσθέστε τη μαγιονέζα.
  2. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
  3. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.
  5. Μαγειρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 45–60 δευτερόλεπτα, ανάλογα με την ισχύ του φούρνου σας.
  6. Αφήστε την ομελέτα να κρυώσει για λίγα δευτερόλεπτα πριν τη σερβίρετε.

Tips

Η μαγιονέζα βοηθά στην επίτευξη μιας πιο κρεμώδους και αφράτης υφής στην ομελέτα.

Μπορείτε να προσθέσετε τυρί, βότανα ή άλλα υλικά της επιλογής σας για επιπλέον γεύση.

Αυτή η συνταγή προτάθηκε από τον σεφ José Andrés ως μια γρήγορη και νόστιμη επιλογή για πρωινό ή σνακ.

Exit mobile version