Η ιστορική συνύπαρξη των Eric Clapton – John Lennon – Keith Richards

To συγκρότημα των Dirty Mac είναι ένα σούπερ γκρουπ, μία περιστασιακή συνύπαρξη μεγάλων μουσικών. Του Eric Clapton στην κιθάρα, του John Lennon στην κιθάρα και τα φωνητικά, του Keith Richards στο μπάσο και του Mitch Mitchell των Jimi Hendrix Experience στα ντραμς.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

Αυτή η φοβερή dream team σύνθεση, που ονομάστηκε Dirty Mac, έπαιξαν το “Yer Blues” για το “The Rolling Stones Rock and Roll Circus”, ηχογραφημένο μπροστά σε κοινό σε κλαμπ του Λονδίνου, το 1968. Το “The Rolling Stones Rock and Roll Circus” ήταν ένα ειδικό αφιέρωμα για την τηλεόραση του BBC σε σκηνοθεσία του Michael Lindsay-Hogg. Επικεντρώθηκε στην αρχική σύνθεση των Rolling Stones, με τους Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones, Charlie Watts, Bill Wyman και με τους Nicky Hopkins και Rocky Dijon.

Στο εν λόγω σώου οι ίδιοι οι Rolling Stones έπαιξαν έξι κλασικά κομμάτια. Αλλά το πρόγραμμα είχε και εξαιρετικές εμφανίσεις από τους Who, Jethro Tull, Taj Mahal, Marianne Faithfull, Yoko Ono και βέβαια την μεγάλη έκπληξη, τους… Dirty Mac.

The Dirty Mac Eric Clapton John Lennon Keith Richards Mitch Mitchell
The Dirty Mac – Eric Clapton, John Lennon, Keith Richards και Mitch Mitchell, πηγή: Wikipedia.org

The Dirty Mac (Eric Clapton, John Lennon, Keith Richards, Mitch Mitchell) – “Yer Blues”

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “‘Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram: mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ