Η ιδανική συνταγή για πουτίγκα σοκολάτας που λιώνει στο στόμα

Η πουτίγκα σοκολάτας είναι ένα αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων. Ακολουθεί μια κλασική συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι. Συνοδεύεται από μια σάλτσα σοκολάτας, με την οποία γαρνίρετε το γλυκό από πάνω και καταλήγει στο κάτω μέρος της πουτίγκας δημιουργώντας ένα απολαυστικό επιδόρπιο.

Πανεύκολη συνταγή για κλασική στραπατσάδα – Ένα αγαπημένο ελληνικό φαγητό

Υλικά για τη συνταγή

  • 175 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, συν επιπλέον για άλειμμα του σκεύους
  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. κακάο σε σκόνη, συν 2 κουταλιές της σούπας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • μια πρέζα αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
  • κρέμα γάλακτος, για σερβίρισμα

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Αλείψτε ελαφρά με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος και αφήστε το στην άκρη.
  2. Χτυπήστε το βούτυρο με 225g από την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
  3. Προσθέστε σταδιακά τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας καλά μεταξύ κάθε προσθήκης, και στη συνέχεια προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ξανά για να ενσωματωθούν.
  4. Κοσκινίστε το αλεύρι, τα 40g κακάο, τη μαγειρική σόδα και μια πρέζα αλάτι στο μείγμα και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε ξανά μέχρι να γίνει ομοιογενές. Αδειάστε το μείγμα στο προετοιμασμένο σκεύος και ισιώστε την επιφάνεια με την πλάτη ενός κουταλιού.
  6. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη, τις 2 κουταλιές της σούπας κακάο και τις 6 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Ρίξτε αυτό το σοκολατένιο σιρόπι πάνω από το μείγμα του κέικ και τοποθετήστε το σκεύος σε ένα μεγάλο, βαθύ ταψί.
  7. Βράστε νερό και ρίξτε βραστό νερό στο ταψί, γύρω από το σκεύος, έτσι ώστε το νερό να φτάνει μέχρι τη μέση των πλευρών του σκεύους. Σπρώξτε προσεκτικά το ταψί στο φούρνο στο μεσαίο ράφι.
  8. Ψήνετε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι το πουτίγκα να φουσκώσει καλά, η κορυφή να είναι ωραία ραγισμένη και ένα ξυλάκι που τοποθετείται στο κέντρο του πουτίγκα να βγαίνει με υγρό ψίχουλο.
  9. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως με κρέμα γάλακτος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ