Η Google γιορτάζει το Halloween με ένα ξεχωριστό Doodle

Τρίτη 31 Οκτωβρίου σήμερα και το βράδυ γιορτάζεται το καθιερωμένο πλέον και στην Ελλάδα, Halloween. Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο γιορτάζει και η Google το Halloween μέσα από ένα πρωτότυπο Doodle. Συγκεκριμένα, έχει χρησιμοποιήσει μωβ χρώμα στα γράμματα της Google με φόντο ένα νυχτερινό σκηνικό και τις χαρακτηριστικές κολοκύθες να χαμογελούν.

Σημειώνεται ότι το Halloween γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται κατά κανόνα σε κάτι τρομακτικό και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά.

Ουσιαστικά το Ηalloween αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτή Samhaim. Στη σημερινή της μορφή η γιορτή δεν ασχολείται πια με τα φαντάσματα και τα πνεύματα, αλλά περισσότερο με διασκέδαση, γιορταστικές μεταμφιέσεις και γλυκίσματα. Για τους Κέλτες η μέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν μια γέφυρα ανάμεσα στον πάνω κόσμο και στον κόσμο των νεκρών.

Με την πάροδο των αιώνων η γιορτή πήρε αρχικά Χριστιανικό χρώμα και στη συνέχεια μετασχηματίστηκε από μια παγανιστική τελετή σε μέρα μεταμφιέσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ