Η ανακάλυψη που μπερδεύει τους αρχαιολόγους – Η φιγούρα σε αρχαία σαρκοφάγο που μοιάζει τρομακτικά με αγαπημένο χαρακτήρα των Simpsons

Μία ανακάλυψη προκαλεί το έντονο ερευνητικό και ακαδημαϊκό ενδιαφέρον αρχαιολόγων, αιγυπτιολόγων και των fan των “Simpsons”. Πώς μπορεί να σχετίζεται η ανακάλυψη μιας σαρκοφάγου στην Μίνια της Αιγύπτου με την αγαπημένη σειρά της pop κουλτούρας; H πρόσφατα ανακαλυφθείσα σαρκοφάγος φέρει στο άνω κλείστρο της, σημάδια που παραπέμπουν έντονα στην Μαρτζ, και η επιστημονική κοινότητα πασχίζει να καταλάβει πώς μπορεί να έχει γεννηθεί η καταπληκτική αυτή ομοιότητα.

Μυστήριο με τον χαμένο ναό της Ακρόπολης: Μία βραχογραφία του 6ου αιώνα π.Χ. στη Βάρη αποκαλύπτει στοιχεία που δεν γνώριζαν μέχρι σήμερα οι αρχαιολόγοι

Τα σχέδια σε ένα φέρετρο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, παραπέμπουν στην μορφή της Μαρτζ Σίμπσον από την πολυετή και επιτυχημένη σειρά καρτούν της Fox “The Simpsons”.

Η Μούμια χρονολογείται από την εποχή του Νέου Βασιλείου

Ο τάφος του μουμιοποιημένου σώματος βρέθηκε στα τέλη του περασμένου έτους σε νεκροταφείο 3.500 ετών στην Μίνια της Αιγύπτου και πιστεύεται ότι ανήκε σε ανώτερους αξιωματούχους και ιερείς του Νέου Βασιλείου, από το 1550 π.Χ. έως το 1069 π.Χ.

Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν χαμένη πόλη – Ήταν η «πρωτεύουσα» των μαργαριταριών

Τα κύρια χαρακτηριστικά των σαρκοφάγων της εποχής

Σαρκοφάγοι εκείνης της εποχής, που έχουν βρεθεί, φέρουν λεπτομερείς χαραγμένες απεικονίσεις και ζωγραφιές του νεκρού, θεοτήτων και σκηνών από το “Βιβλίο των Νεκρών”, ξόρκια που χρησιμοποιούνταν για να βοηθήσουν τους νεκρούς στη μεταθανάτια ζωή, σύμφωνα με το thearcheologist.org.

Βρέθηκαν αρχεία με τους επιζώντες της Πομπηίας – Οι αρχαιολόγοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν πώς ξαναέχτισαν τη ζωή τους

Η μορφή της Μαρτζ Σίμπσον στην αιγυπτιακή σαρκοφάγο

Το άνω κάλυμμα μιας σαρκοφάγου που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στη Μέση Αίγυπτο απεικονίζει μια γυναίκα κίτρινου χρώματος, ντυμένη με πράσινα ρούχα και ένα μπλε στέμμα, που ορισμένοι έχουν συγκρίνει με την αρχηγό της οικογένειας Simpsons, με το χαρακτηριστικό μαλλί.

Οι αντιδράσεις των χρηστών του διαδικτύου

«Η Μαρτζ;» σχολίασε ένας χρήστης στο Reddit, ενώ ένας άλλος αναγνώστης χαρακτήρισε την απεικόνιση “εξωπραγματική”.

«Ο Matt Groening είναι αλήθεια ταξιδιώτης του χρόνου», είπε κάποιος, αναφερόμενος στον δημιουργό του cartoon.

«Η Αίγυπτος προέβλεψε τους Simpsons», έγραψε ένας άλλος.

«Η μόνη τεκμηριωμένη περίοδος στην ιστορία όπου δεν προηγήθηκαν οι Simpsons», έγραψε  κάποιος άλλος.

Οι Simpsons είναι γνωστοί για τις προφητείες τους. Τώρα, για πρώτη φορά, συνδέονται και με το ιστορικό παρελθόν.
Οι Simpsons είναι γνωστοί για τις προφητείες τους. Τώρα, για πρώτη φορά, συνδέονται και με το ιστορικό παρελθόν.

Ένα προφητικό σόου

Δεν είναι η πρώτη φορά που στη σειρά Simpsons αποδίδονται προβλέψεις σχετικά με το μέλλον, όπως χαρακτηριστικά συνέβη με την τεχνολογία τύπου Apple Vision Pro και την έκρηξη του υποβρυχίου Titanic.

Η συγκεκριμένη σαρκοφάγος εικάζεται ότι ανήκει στην Tadi Ist, κόρη του Αρχιερέα της Τζεχούτι στην Ασμουνεΐν.

«Είναι μια σπάνια και σημαντική σκηνή. Κάθε σκηνή της ώρας έχει το δικό της σχήμα», είπε ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων για την ανακάλυψη, σύμφωνα με την Εφημερίδα The Egyptian Gazette.

Οι πρακτικές ταφής στην Αρχαία Αίγυπτο

Η ανακάλυψη παρέχει περισσότερες πληροφορίες για τις πρακτικές ταφής, την τέχνη και τον πολιτισμό της αρχαίας Αιγύπτου κατά την περίοδο του Νέου Βασιλείου, που συχνά αποκαλείται «Χρυσή Εποχή».

Ο συγκεκριμένος χώρος ταφής ανακαλύφθηκε αφού  μια διεθνής ομάδα ερευνητών θεώρησε ότι βρήκε ενδείξεις ότι αρχαίοι Αιγύπτιοι έκαναν πειραματικές θεραπείες ή ιατρικές εξερευνήσεις του για τον καρκίνο πριν από περισσότερα από 4.000 χρόνια.

Παρατηρήθηκε ένα κρανίο με όγκο, το οποίο έφερε περίπου 30 μικρές στρογγυλές βλάβες. Οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν ότι κάποιος είχε περικόψει τις βλάβες, όπως φαίνεται, χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό αντικείμενο.

Οι ερευνητές προειδοποίησαν την επιστημονική κοινότητα να μην βιαστεί να εξάγει συμπεράσματα, αλλά είναι αισιόδοξοι για το τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτή η ανακάλυψη για την παγκόσμια ιστορία του καρκίνου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ