Η αυθεντική συνταγή για νόστιμη ταραμοσαλάτα

Συνταγή για ταραμοσαλάτα

Αναζητάτε την τέλεια συνταγή για ταραμά; Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε βήμα-βήμα το πιο κρεμώδες, γευστικό και λεμονάτο ορεκτικό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα.

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προετοιμάζοντας το ψωμί: Κόψτε τις άκρες του ψωμιού και σπάστε το σε μεγάλα κομμάτια. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Σκεπάστε τα με νερό και στη συνέχεια πιάστε αμέσως τα κομμάτια του ψωμιού και στύψτε το μεγαλύτερο μέρος του νερού με τα χέρια σας.
  2. Πολτοποίηση των υλικών: Βάλτε το ψωμί, τον ταραμά και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ. Ενεργοποιήστε το μπλέντερ για να ανακατευτεί καλά ο ταραμάς με το ψωμί.
  3. Ενσωμάτωση των ελαίων: Ανακατέψτε μαζί το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο σε έναν δοσομετρητή.
  4. Δημιουργία της κρέμας ταραμά: Όσο λειτουργεί μπλέντερ, ρίξτε σταδιακά τα έλαια στο μείγμα του ταραμά, μέχρι να ενσωματωθεί όλο το λάδι. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το λευκό πιπέρι. Δοκιμάστε το και προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού αν το επιθυμείτε.
  5. Σερβίρισμα: Ξύστε το μείγμα σε ένα μπολ και σερβίρετε.

Συμβουλές:

Απολαύστε τον σπιτικό σας ταραμά με την οικογένεια ή τους φίλους σας!

Exit mobile version