Η αυθεντική συνταγή για Κερκυραϊκή Μαγειρίτσα (Τσιλίχουρδα)

Η Κερκυραϊκή μαγειρίτσα, γνωστή και ως τσιλίχουρδα, ξεχωρίζει από την παραδοσιακή με την πλούσια γεύση και τα ιδιαίτερα υλικά της. Αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική πρόταση για τη μαγειρίτσα του Μεγάλου Σαββάτου.

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία φαρδιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρετε τα εντόσθια για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να πιουν τα υγρά τους.
  3. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  4. Σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Ρίξτε τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  6. Προσθέστε ζεστό νερό (περίπου 1 λίτρο) μέχρι να σκεπάσει κατά το ήμισυ το φαγητό.
  7. Σιγοβράστε για περίπου 45-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα εντόσθια και να χυλώσει η σάλτσα.
  8. Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος, ρίξτε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
  9. Σερβίρετε ζεστή, με ψωμί ή κράκερ.

Συμβουλές:

Καλή όρεξη!

Exit mobile version