H ενσωμάτωση AI στα PC θα αυξήσει ραγδαία τις πωλήσεις το 2024, σύμφωνα με ειδικούς

Η πτώση στις πωλήσεις των PC (προσωπικοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές) είναι πιθανό να τελειώσει το επόμενο έτος, καθώς οι καταναλωτές φαίνονται πρόθυμοι να αγοράσουν νεότερης τεχνολογίας υπολογιστές, εξοπλισμένους με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης AI, σύμφωνα με αναλυτές.

«Στο τέλος μιας δύσκολης χρονιάς για την αγορά υπολογιστών, υπάρχει επιτέλους λόγος για αισιοδοξία. Η Canalys αναμένει ότι η αγορά υπολογιστών θα επιστρέψει σε ανάπτυξη 8% το 2024, καθώς οι πελάτες θα προσπαθήσουν να ανανεώσουν τους υπολογιστές που αγόρασαν εν μέσω πανδημίας και lockdown, με νέους, οι οποίοι θα έχουν δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης», ανέφεραν οι αναλυτές Ben Caddy και Kieren Jessop σε έκθεση την 20η Δεκεμβρίου.

Ο τερματισμός της υποστήριξης της Microsoft για το λειτουργικό της σύστημα Windows 10 στις 14 Οκτωβρίου 2025 «θα μπορούσε να αποτρέψει εκατοντάδες εκατομμύρια καταναλωτές από το να κρατήσουν τους ίδιους υπολογιστές», δήλωσε η Canalys, γεγονός που θα αυξήσει περαιτέρω τις πωλήσεις της βιομηχανίας αυτής.

Προβλέψεις για ραγδαία αύξηση της ζήτησης υπολογιστών με τεχνητή νοημοσύνη

«Η τεράστια και γερασμένη εγκατεστημένη βάση ηλεκτρονικών υπολογιστών που ξεπερνούν το όριο των τεσσάρων ετών έως το 2024, αναμένεται να ανανεωθεί. Αυτό συμπίπτει με την πιεστική ζήτηση για μετάβαση στα Windows 11», σύμφωνα με την εταιρεία πληροφοριών της αγοράς IDCΗ ΙDC αναμένει ότι η αγορά υπολογιστών θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 3,4% το έτος 2024.

Τα στοιχεία της IDC αποκάλυψαν ότι το 2020 σημειώθηκε η υψηλότερη αύξηση στις παγκόσμιες πωλήσεις υπολογιστών από το 2010, κυρίως λόγω της πανδημίας και την εξ αποστάσεως εργασία και μάθηση. Οι παγκόσμιες πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών ανήλθαν σε 68,5 εκατομμύρια μονάδες το τρίτο τρίμηνο του 2023, αντιπροσωπεύοντας πτώση 7,2% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία της IDC.

Οι αποστολές σημείωσαν διαδοχικές τριμηνιαίες μειώσεις από τις αρχές του 2022, λόγω της παγκόσμιας οικονομίας, της αδύναμης λιανικής και εμπορικής ζήτησης και της μετατόπισης των προϋπολογισμών πληροφορικής από τις αγορές συσκευών.

Τι δήλωσαν οι ειδικοί για την ενσωμάτωση της AI στα PC

«Η έκρηξη στη τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να ενισχύσει τις πωλήσεις υπολογιστών καθώς οι καταναλωτές προσπαθούν ενεργά να ενσωματώσουν χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στους υπολογιστές τους που ενισχύουν την παραγωγικότητα και την ψυχαγωγία», είπε η Canalys.

Η εταιρεία προβλέπει ότι το 60% των υπολογιστών που θα αποσταλούν το 2027 για πώληση θα έχουν τεχνητή νοημοσύνη. «Οι υπολογιστές πρόκειται τώρα να εξελιχθούν τόσο στον τομέα του λογισμικού όσο και του υλικού για να συμβαδίζουν με τάση της τεχνητής νοημοσύνης», πρόσθεσε η Canalys.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HP, Enrique Lores, δήλωσε στο CNBC τον περασμένο μήνα ότι οι νέοι υπολογιστές της εταιρείας με δυνατότητες AI θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης της αγοράς υπολογιστών γενικότερα.

«Αυτό θα διπλασιάσει την ανάπτυξη της κατηγορίας των υπολογιστών με τεχνητή νοημοσύνη από το επόμενο έτος», είπε ο Lores.

«Ενώ αρχικά οι υπολογιστές που έχουν ενσωματωμένα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης θα στοχεύουν σε συγκεκριμένα τμήματα της επιχειρηματικής αγοράς με μείωση του κόστους και περισσότερες επιλογές χρήσης, θα μπορούσαν να βρουν το ”δρόμο” τους σε μια ευρύτερη αγορά», είπαν οι αναλυτές της IDC.

«Η ενσωμάτωση των δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης σε υπολογιστές αναμένεται να χρησιμεύσει ως καταλύτης για αναβαθμίσεις, φτάνοντας στα ράφια το 2024», πρόσθεσαν.

Πηγή: FOXreport.gr

Φουντώνουν οι φήμες για το νέο Gears 6 στο Xbox – Η ανάρτηση που «άναψε» φωτιές

H τρομακτική ερώτηση στο ChatGPT από διευθυντικό στέλεχος της Google – Ζήτησε σχέδιο καταστροφής της ανθρωπότητας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ