Γιατί πρέπει να αλατίζετε το κρέας πριν το μαρινάρετε

Το αλάτι είναι ένα βασικό συστατικό σε πολλές συνταγές με κρέας, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν ότι είναι σημαντικό να το προσθέσετε νωρίς στη διαδικασία μαγειρέματος.

Το αλάτι έχει δύο κύριες λειτουργίες στο κρέας:

Η προσθήκη αλατιού πριν από το μαρινάρισμα είναι σημαντική γιατί δίνει στο αλάτι χρόνο να διεισδύσει στο κρέας.

Όταν προσθέτετε αλάτι μετά από το μαρινάρισμα, το αλάτι θα συσσωρευτεί στην επιφάνεια του κρέατος και δεν θα έχει την ευκαιρία να διεισδύσει βαθύτερα.

Επιπλέον, το αλάτι μπορεί να βοηθήσει να ενεργοποιηθούν τα αρώματα των μπαχαρικών της μαρινάδας.

Η επιστήμη πίσω από αυτό είναι η εξής:

Αλατίζοντας το κρέας σας πριν προσθέσετε τη μαρινάδα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιο νόστιμο και ζουμερό αποτέλεσμα.

Γιατί πρέπει να αλατίζετε το κρέας σας εκ των προτέρων

Το αλάτι χρειάζεται χρόνο για να διεισδύσει στο κρέας:

Γιατί είναι σημαντικό να βάζετε αλάτι πριν από το μαρινάρισμα:

Αν αλατίσετε εκ των προτέρων το κρέας και το να αφήσετε εκτεθειμένο στον αέρα του ψυγείου θα αφυδατωθεί το εξωτερικό του, κάτι που το βοηθά να ροδίσει καλύτερα.

Συμπέρασμα

Αλατίζοντας το κρέας σας εκ των προτέρων, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιο νόστιμο και ζουμερό αποτέλεσμα.

Exit mobile version