Φανταστική συνταγή για τούρτα με κάστανο: Ένα απολαυστικό επιδόρπιο με βελούδινη υφή

Συνταγή για τούρτα με κάστανο: Ένα απολαυστικό επιδόρπιο με βελούδινη υφή

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Η τούρτα με κάστανο είναι ένα κλασικό επιδόρπιο με πλούσια γεύση. Τα κάστανα σε συνδυασμό με τη βελούδινη υφή της κρέμας δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ακολουθεί μια κλασική συνταγή με παντεσπάνι, κρέμα κάστανου και σαντιγί.

Υλικά για τη συνταγή

Για το παντεσπάνι:

Για την κρέμα:

Για το γαρνίρισμα:

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε απαλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τον πουρέ κάστανου και προσθέτουμε τη ζελατίνη, ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με τη ζάχαρη άχνη και την ενσωματώνουμε απαλά στον πουρέ κάστανου.
  5. Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση. Βάζουμε το ένα μέρος σε μια πιατέλα, στρώνουμε από πάνω την κρέμα κάστανου και καλύπτουμε με το άλλο μέρος του παντεσπάνι.
  6. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και καλύπτουμε την τούρτα.
  7. Διακοσμούμε με κάστανα γλασέ και φύλλα δυόσμου.
Exit mobile version