Φανταστική συνταγή για κολοκυθάκια τηγανητά στο air fryer – Η λεπτομέρεια που απογειώνει τη γεύση

Με αυτή την απλή συνταγή, θα απολαύσετε κολοκυθάκια που είναι απίστευτα τραγανά εξωτερικά, αλλά ταυτόχρονα αφράτα στο εσωτερικό, χωρίς να λασπώνουν. Μια ιδέα λεμονιού στο τέλος προσθέτει μια αναζωογονητική λάμψη και οξύτητα που απογειώνει τη γεύση.

Υλικά για τη συνταγή

  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1 μεγάλο (225 γρ.) κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού και φέτες για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 200°C για 5 λεπτά.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, 1 κουταλιά της σούπας λάδι, ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου, ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού, ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και ⅛ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κόκκινη πιπεριά.
  3. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και ανακατέψτε για να καλυφθούν.
  4. Δουλεύοντας σε παρτίδες, αν χρειάζεται, τοποθετήστε τις φέτες κολοκυθιού σε μία στρώση στο καλάθι της φριτέζας αέρος. Ψήστε, γυρίζοντάς τες μία φορά, μέχρι να ροδίσουν, για 10 έως 12 λεπτά.
  5. Πασπαλίστε με 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK