Φανταστική συνταγή για αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και αμύγδαλα

Συνταγή για αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και αμύγδαλα

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Ένα κέικ που θα σας μαγέψει με το υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού και την απαλή υφή του. Ιδανικό για κάθε περίσταση. Μπορείτε να φτιάξετε και μία παραλλαγή της συγκεκριμένης συνταγής χωρίς γλουτένη.

Υλικά για τη συνταγή

Οδηγίες

  1. Πλύνετε καλά τα πορτοκάλια. Βράστε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
  3. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 23cm.
  4. Αφήστε τα πορτοκάλια να κρυώσουν και στη συνέχεια κόψτε τα σε τέσσερα κομμάτια και αφαιρέστε τα κουκούτσια.
  5. Πολτοποιήστε τα πορτοκάλια σε μπλέντερ.
  6. Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά, συμπεριλαμβανομένου του πολτού πορτοκαλιού.
  7. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κέικ να ροδίσει και να φουσκώσει.
  8. Μεταφέρετε το κέικ σε μια σχάρα για να κρυώσει, αφήνοντάς το στη φόρμα.
  9. Όταν κρυώσει, αφαιρέστε το προσεκτικά από τη φόρμα και σερβίρετέ το κομμένο σε φέτες.
Exit mobile version