Έπαθε σοκ όταν έμαθε πόσα χρήματα έχουν αποταμιεύσει οι γονείς της – «Με τον άνδρα μου έχουμε παρόμοιες δουλειές αλλά δεν βγαίνουμε»

Μια γυναίκα, έγραψε μια ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ανάρτηση στον ιστότοπο Mumsnet, εξηγώντας το σοκ που νιώθει, αφού ανακάλυψε το ποσό που έχουν αποταμιεύσει οι γονείς της, παρόλο που έζησαν μια άνετη ζωή, χωρίς οικονομικό άγχος.

Δεν θέλει τα παιδιά του να έχουν σχέση με την πεθερά του – «Εγκατέλειψε τη γυναίκα μου όταν ήταν μικρή»

Η γυναίκα αναφέρει πως, οι γονείς της “Ξεκίνησαν από το μηδέν”, χωρίς να έχουν κληρονομήσει ούτε μια δραχμή από τους παππούδες.

Η μητέρα της, τραπεζοκόμος και ο πατέρας της καθηγητής σε λύκεια, κατάφεραν να έχουν αποπληρώσει το δάνειό τους στα 40 τους χρόνια και να πηγαίνουν διακοπές πολλές φορές τον χρόνο – καθώς και στο εξωτερικό.

Οι 7 φράσεις που μαρτυρούν ότι μια γυναίκα βλέπει ερωτικά έναν άνδρα, αλλά περιμένει από εκείνον να κάνει το πρώτο βήμα

“Είχαν ένα μισθωμένο αυτοκίνητο, το οποίο άλλαζαν κάθε τρία χρόνια”, αναφέρει η γυναίκα, περιγράφοντας τις καταναλωτικές συνήθειες των γονέων της. “Πλήρωσαν τον γάμο μου, της αδελφής μου και τις προκαταβολές των σπιτιών μας”.

Αυτό που της προκαλεί το μεγαλύτερο σοκ, είναι το γεγονός ότι, οι γονείς της, παρόλο που, όταν βγήκαν στη σύνταξη, “γύρισαν όλον τον κόσμο”, εξακολουθούν να έχουν στην άκρη 300.000 ευρώ.

Οι 7 ανεπαίσθητες συμπεριφορές μιας γυναίκας που δεν πιστεύει πλέον στον έρωτα

“Δεν γίνεται! Ο άνδρας μου και εγώ κάνουμε πάνω – κάτω τις ίδιες δουλειές με τους γονείς μας, έχουμε ένα παλιό αυτοκίνητο, πηγαίνουμε διακοπές μία φορά τον χρόνο – στο εξοχικό των γονέων, κάναμε μόνο ένα παιδί, το δάνειό μας θα έχει αποπληρωθεί όταν εμείς θα έχουμε βγει στη σύνταξη, και έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε συνολικά 5.000 ευρώ”, περιγράφει χαρακτηριστικά.

“Το κόστος ζωής σήμερα, δεν συγκρίνεται με το τότε”

Η γυναίκα έγραψε πως, με τον άνδρα της, δεν ξοδεύουν χρήματα σε αλκοόλ, καπνό ή ακριβά ρούχα. “Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πόσο έχουν αλλάξει οι εποχές”, αναφέρει χαρακτηριστικά.
“Δεν μου αρέσει η τεράστια διαφορά στο κόστος ζωής σε σχέση με 40 χρόνια πριν”.

Πλήθος απαντήσεων στην ανάρτηση, αφηγούνταν παρόμοιες ιστορίες σχετικά με τη δυνατότητα που είχαν οι προηγούμενες γενιές ν’ αποταμιεύσουν σε σχέση με το σήμερα.

“Δουλεύω σε πολυεθνική αλλά με πιάνει άγχος για το αν θα έχω να πάρω φαγητό”

Αρκετοί σχολιαστές έγραψαν και εκείνοι  τα παράπονά τους, επισημαίνοντας πως, κάνουν ελάχιστα έξοδα και προσεκτικές επενδύσεις, καθώς τους είναι αδύνατον να βάλουν στην άκρη χρήματα, σε σχέση με τις εποχές των γονέων τους. “Είναι τραγικό το πόσο έχει αλλάξει το κόστος ζωής”, έγραψε μία αναγνώστρια.

“Ο άνδρας μου και εγώ, είμαστε πολύ πιο μορφωμένοι σε σχέση με τους γονείς μας, με δουλειές κύρους αλλά έχουμε  ελάχιστα σε σχέση με τους γονείς μας. Επίσης, θα έχουμε αποπληρώσει το ενυπόθηκο δάνειο όταν θα βγούμε στη σύνταξη”.

Μία αναγνώστρια, σχολίασε, “Οι γονείς μου, όταν ήταν 20 χρονών, αγόρασαν ένα σπίτι, έχοντας μόνο έναν μισθό. Ο άνδρας μου και εγώ, με δύο μισθούς και ίσα που καταφέραμε ν’ αγοράσουμε, στα 40 μας. Πήραμε ενυπόθηκο δάνειο και θα το αποπληρώνουμε μέχρι να βγούμε στη σύνταξη, όπως και οι περισσότεροι από τους γνωστούς μας”.

Ένας ακόμη αναγνώστης, είπε: “Οι μετανάστες γονείς μου, αγόρασαν πολλές ακίνητες εκτάσεις, παρά την καταγωγή τους από τριτοκοσμική χώρα. Δούλευαν σε εργοστάσιο. Ούτε πανεπιστήμια, ούτε πτυχία. Πήγαιναν μέχρι και διακοπές – σπάνιο εκείνα τα χρόνια και έδιναν λεφτά σε φιλανθρωπίες”.

“Εν τω μεταξύ εγώ, με τόσα προσόντα, ούτε ένα κενό στο βιογραφικό μου, έχω εργαστεί μόνο σε εταιρικά περιβάλλοντα και, αν προκύψει κάποια απρόβλεπτη πληρωμή, με πιάνει άγχος γιατί δεν θα έχω για φαγητό”, έγραψαν άλλοι αναγνώστες στα σχόλια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK