Εύκολη συνταγή για μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών

Η μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, ιδανική για τα καθημερινά σας γεύματα ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Φτιαγμένη με ελιές, αγκινάρες και βασιλικό, είναι ένα συνοδευτικό πιάτο γεμάτο γεύση.

Υλικά

  • 340 γραμμάρια ζυμαρικά
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 αγγούρι
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια
  • 1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας (σε άλμη, 400 γραμμάρια)
  • ½ φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζάνι ξίδι κόκκινου κρασιού
  • 1 λεμόνι, χυμός
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αφυδατωμένο σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ⅔ φλιτζάνι ελιές Καλαμών
  • ½ φλιτζάνι τυρί φέτα
  • ¼ φλιτζάνι κουκουνάρια

Οδηγίες

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σοτάρετε το κόκκινο κρεμμύδι, κόψτε το αγγούρι σε μισοφέγγαρα και κόψτε τα ντοματίνια στη μέση. Ψιλοκόψτε τις καρδιές αγκινάρας και κόψτε τον βασιλικό σε λεπτές φέτες.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το ελαιόλαδο, το ξίδι κόκκινου κρασιού, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το αφυδατωμένο σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, ξεπλύνετε τα με κρύο νερό και αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι, το αγγούρι, τις ντομάτες, τις καρδιές αγκινάρας, τον βασιλικό, τις ελιές, το τυρί φέτα και τα κουκουνάρια.
  5. Προσθέστε το dressing στο μπολ και ανακατέψτε καλά πριν το σερβίρετε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ