Αυτή η πίτσα με τορτίγια είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα ή σνακ. Είναι ελαφριά και νόστιμη, με απλά υλικά και μπορεί να προσαρμοστεί έτσι ώστε να ταιριάζει στις προτιμήσεις σας.
Συνταγή για νόστιμη πίτσα τορτίγια
Υλικά
- 1 τορτίγια διαμέτρου 20 εκατοστών
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
- αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
- 1 μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε φέτες
- ½ πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ⅓ φλιτζανιού τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
- 1 πρέζα αποξηραμένη ρίγανη
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Τοποθετήστε την τορτίγια σε ένα ταψί. Αλείψτε με ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει, για 3 με 5 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο.
- Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τη τορτίγια. Τοποθετήστε το στήθος κοτόπουλου, την πράσινη πιπεριά και τα κρεμμυδάκια πάνω από τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίστε με τυρί μοτσαρέλα.
- Ψήστε ξανά φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί, για περίπου 5 λεπτά. Πασπαλίστε με ρίγανη.
- Κόψτε την πίτσα σε φέτες και απολαύστε!