Το σορμπέ κεράσι είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα δροσερό και αναζωογονητικό επιδόρπιο τις ζεστές μέρες. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα σας.
Υλικά για τη συνταγή
- 1 κιλό κεράσια, χωρίς κουκούτσια
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1/4 φλιτζάνι νερό
Οδηγίες για τη συνταγή
- Πλένουμε καλά τα κεράσια, τα αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε τα κεράσια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το σιρόπι και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος κατάλληλο για κατάψυξη και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Πριν το σερβίρισμα, βγάζουμε το σορμπέ από την κατάψυξη και το χτυπάμε ξανά στο μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα, για να γίνει πιο κρεμώδες. Σερβίρουμε αμέσως.
