Δροσιστικό cheesecake φράουλας – Η πιο εύκολη συνταγή χωρίς ψήσιμο

δροσιστικό cheesecake φράουλας

Αυτό το εύκολο και δροσιστικό cheesecake φράουλας χωρίς ψήσιμο είναι το τέλειο καλοκαιρινό επιδόρπιο! Η κρεμώδης γέμιση cheesecake αναμειγνύεται με έναν πουρέ φρέσκιας φράουλας και φωλιάζει μέσα σε μια γλυκιά κρούστα κράκερ Graham. Τα επιδόρπια No-bake είναι τέλεια για καλοκαιρινά πάρτι καθώς δεν απαιτεί να ανάψετε τον φούρνο σας. Τα απλά υλικά κάνουν αυτό το cheesecake με φράουλα χωρίς ψήσιμο εύκολο στην παρασκευή του! Ξεκινήστε με την κρούστα και χτίστε πάνω της με αυτήν την εύκολη συνταγή βήμα προς βήμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, βεβαιωθείτε ότι το τυρί κρέμα είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε τη συνταγή. 

Κρούστα

  1. Φτιάξτε την κρούστα: Προσθέστε τα τρίμματα κράκερ Graham, την καστανή ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  2. Πατήστε την κρούστα στο σκεύος: Προσθέστε το μείγμα κράκερ Graham σε ένα ταψί με ελατήριο 9 ιντσών και πιέστε σταθερά στον πάτο και τις πλευρές. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.

Γέμιση

  1. Πλένετε και ψιλοκόβετε τις φράουλες σας. Τα προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν πουρές. Πιέστε μέσα από ένα λεπτό διχτυωτό σουρωτήρι με μια λαστιχένια σπάτουλα για να αφαιρέσετε τυχόν πολτό και σπόρους.
  2. Συνδυάστε τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, τον πουρέ και το χυμό λεμονιού: Προσθέστε ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και το άμυλο καλαμποκιού σε μια μικρή κατσαρόλα και χτυπήστε ελαφρά για να ενωθούν. Προσθέστε τον πουρέ φράουλας και 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού και ανακατέψτε να ενωθούν.
  3. Μαγειρέψτε το μείγμα φράουλας: Μαγειρέψτε το μείγμα φράουλας σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, περίπου 5 λεπτά, και στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
  4. Φτιάξτε την γέμιση για το cheesecake: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα, το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι ζάχαρη, την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέστε την παχύρρευστη κρέμα και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
  5. Προσθέστε το μείγμα φράουλας: Απλώστε προσεκτικά τον πουρέ φράουλας στη ζύμη cheesecake.
  6. Ρίξτε στην κρούστα: Προσθέστε τη γέμιση τσιζκέικ φράουλας χωρίς ψήσιμο στην παγωμένη κρούστα.
  7. Ψύξη: Ψύξτε το cheesecake για τουλάχιστον 3 ώρες, ή όλη τη νύχτα, πριν το σερβίρετε.
  8. Γαρνίρουμε με φράουλες και κρέμα: Από πάνω ρίχνουμε φρέσκες φράουλες και σαντιγί.

Συνταγή – Συστατικά

Κρούστα

Γέμιση

Exit mobile version