«Αρνήθηκα να αλλάξω θέσεις με μια έγκυο γυναίκα στο αεροπλάνο» – Γιατί πήραν όλοι οι επιβάτες το μέρος της

Ένας επιβάτης αεροπλάνου που αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση του, την οποία είχε κλείσει εκ των προτέρων, σε μια έγκυο γυναίκα έχει επαινεθεί από συνταξιδιώτες που κατακεραύνωσαν τη στάση της.

Μιλώντας στο Reddit, ο Μάικλ, από τις ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι επιβιβάστηκε σε μια πτήση πέντε ωρών για να επισκεφθεί την οικογένεια τα Χριστούγεννα και είχε προκρατήσει μια θέση στον διάδρομο στο πίσω μέρος του αεροπλάνου λόγω «ιατρικών προβλημάτων που μερικές φορές απαιτούν γρήγορη πρόσβαση στο τουαλέτα».

Στη συνέχεια τον πλησίασε μια έγκυος γυναίκα που του ζήτησε να αλλάξουν τις θέσεις ώστε να είναι και αυτή κοντά στο μπάνιο, αλλά και εκείνος αρνήθηκε ευγενικά.

«Οι αεροσυνοδοί αρνήθηκαν να βοηθήσουν στη μεσολάβηση όταν εκείνη επέμενε ότι έπρεπε να αλλάξει θέση», εξήγησε.

Όπως περιγράφει η οικογένειά του εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε να είχε εγκαταλείψει τη θέση του, αλλά οι σχολιαστές του Reddit συμφώνησαν ότι είχε δίκιο να παραμείνει στη θέση του.

«Πλήρωσες για τη θέση. Εκείνη δεν πλήρωσε»

Απαντώντας στον Michael, ένας σχολιαστής έγραψε: «Θα έπρεπε να είχε κλείσει άλλη θέση που ήθελε η ίδια ή να μην είχε επιβιβαστεί στην πτήση. Φαίνεται ότι απλώς υπέθεσε ότι δεν θα χρειαζόταν να πληρώσει για αυτό, αφού κάποιο κορόιδο επρόκειτο να μετακομίσει».

Κατηγόρησαν επίσης το πλήρωμα ότι δεν παρενέβη, λέγοντας: «Οι αεροσυνοδοί φταίνε που δεν μεσολάβησαν. Κάποια στιγμή θα έπρεπε να της είχαν πει να γυρίσει στη θέση της. Και όλα αυτά είναι ανεξάρτητα από τα ιατρικά σου προβλήματα. Πλήρωσες για τη θέση. Εκείνη δεν πλήρωσε».

 «Ναι, οι αεροσυνοδοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν διαλέγεις απλώς, πρέπει να πληρώσεις. Καμία ανταλλαγή δεν πρέπει να είναι μέρος της πολιτικής τους. Θα πρέπει πάντα να ευνοούν αυτούς που έχουν τη θέση με εισιτήριο, πληρωμένο και εξοφλημένο,  τόσο απλό» έγραψε άλλος χρήστης. Και ένας σχολιαστής που είναι επίσης αεροσυνοδός συμφώνησε ότι το πλήρωμα πτήσης έπρεπε να είχε παρέμβει για να διευθετήσει τη διαμάχη.

«Είναι κυριολεκτικά η δουλειά τους», έγραψε. «Δεν έχει σημασία αν εσύ ή η έγκυος γυναίκα ήταν μ@@@ας. Το πλήρωμα πτήσης έχει ειδική εκπαίδευση για το πώς να χειριστεί αυτήν ακριβώς την κατάσταση».

Μια άλλη γυναίκα που έχει υποστεί παρόμοιο περιστατικό πιστεύει ότι οι εν λόγω γυναίκες ζητούν ειδική μεταχείριση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δεν προγραμματίζουν εκ των προτέρων.

«Επειδή ένιωθε ότι το δικαιούτο επειδή ήταν έγκυος, σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει προς όφελός της», έγραψε μια. «Αλλά, ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε. Και δικαίως. Κλείσατε και πληρώσατε για αυτή τη θέση». «Ο κακός προγραμματισμός από την πλευρά της εγκύου δεν διευκολύνει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την πλευρά σας», πρόσθεσε άλλος χρήστης.

«Δεν μπορεί να πληρώσει για μια φτηνή θέση και μετά να ενοχλήσει άλλους που είχαν την προνοητικότητα να σχεδιάσουν εκ των προτέρων» σχολίασε. Μια έγκυος με νόσο του Crohn τάχθηκε στο πλευρό του Michael, λέγοντας: «Είναι εντάξει αν οι άνθρωποι μου προσφέρουν προνόμιο εγκυμοσύνης, αλλά σίγουρα δεν θα το απαιτήσω! Και γνωρίζοντας τους περιορισμούς μου, κλείνω τις θέσεις που χρειάζομαι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ