Αποθηκεύετε λάθος τα κρεμμύδια και τα σκόρδα – Το Νο1 κόλπο για να διατηρηθούν φρέσκα

Αποθηκεύετε λάθος τα κρεμμύδια και τα σκόρδα – Ο σωστός τρόπος για να διατηρηθούν φρέσκα

Πηγή φωτογραφίας: keriliwi / unsplash

Τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ανήκουν στην οικογένεια allium, γι’ αυτό και έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Αυτό ισχύει και για τον τρόπο αποθήκευσής τους, καθώς η σωστή μέθοδος μπορεί να διασφαλίσει μακρά διάρκεια ζωής και να αποτρέψει την πρόωρη αλλοίωση των λαχανικών.

Το μυστικό για να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο καιρό είναι η αποθήκευσή τους σε χάρτινη σακούλα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε καθυστερήσετε την αλλοίωσή τους και να διατηρηθούν φρέσκα από 3 έως 6 μήνες ή και περισσότερο.

Η κυκλοφορία του αέρα είναι σημαντικός παράγοντας για να μην αλλοιωθούν γρήγορα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Γι’ αυτό προτιμάται η χάρτινη σακούλα από την πλαστική, καθώς το πλαστικό εμποδίζει τη σωστή ροή του αέρα πάνω από τα λαχανικά ενώ συγκρατεί και την υγρασία.

Το Νο1 κόλπο για να διατηρείτε φρέσκα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα:

Πού να τοποθετήσετε τις σακούλες με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα:

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να διατηρήσετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σας φρέσκα και γευστικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πού να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για να διατηρηθούν φρέσκα

Όλοι αγαπάμε την πλούσια γεύση που χαρίζουν τα κρεμμύδια και το σκόρδο στα πιάτα μας. Αλλά ποτέ δεν είναι ευχάριστο να ανακαλύπτουμε χαλασμένα, μουχλιασμένα λαχανικά στο ντουλάπι μας. Για να τα διατηρήσετε φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα, χρειάζεται να τα αποθηκεύσετε σωστά.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την διάρκεια ζωής αυτών των λαχανικών είναι οι εξής:

Επιπλέον Συμβουλές:

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να διατηρήσετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σας φρέσκα και νόστιμα για μεγαλύτερο διάστημα, απολαμβάνοντας τη μοναδική τους γεύση στα μαγειρικά σας αριστουργήματα!

Οι πατάτες και τα κρεμμύδια δεν είναι και τόσο «καλοί φίλοι»

Μπορεί οι συνταγές με κρεμμύδια και πατάτες να είναι απολαυστικές, αλλά δεν πρέπει να τα αποθηκεύετε ποτέ μαζί. Οι πατάτες περιέχουν αρκετή υγρασία, η οποία μπορεί να τροποποιήσει τις συνθήκες αποθήκευσης και να οδηγήσει στην ανάπτυξη μούχλας στα κρεμμύδια σας.

Καλό είναι να κρατάτε τα κρεμμύδια μακριά και από τα εσπεριδοειδή και τα μήλα, καθώς εκπέμπουν αιθένιο, ένα αέριο που ωριμάζει τα τρόφιμα γρήγορα. Όταν τα κρεμμύδια ωριμάζουν πολύ γρήγορα, χαλάνε και πιο γρήγορα.

Σε αντίθεση με τις πατάτες, το σκόρδο “συμβιώνει” καλύτερα με τα κρεμμύδια. Αν και τα κρεμμύδια εκπέμπουν αιθένιο, το σκόρδο δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα, οπότε η κοινή αποθήκευσή τους δεν αποτελεί πρόβλημα. Επίσης, το σκόρδο δεν εκπέμπει πολύ αιθένιο, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αλλοίωση άλλων λαχανικών.

Με τις σωστές συνθήκες αποθήκευσης, μπορείτε να διατηρήσετε φρέσκα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για περισσότερο καιρό.

 

 

Exit mobile version