Μία γυναίκα 29 ετών, ανακάλυψε πως, ο αρραβωνιαστικός της έχει μεγάλο χρέος στην κάρτα του, μόλις δύο μήνες πριν τον γάμο τους. Όπως έγραψε σε ανάρτησή της στο Reddit, η οικονομική κατάσταση του 31χρονου την κάνει να αμφιβάλλει αν θα μπορέσουν να αγοράσουν το διαμέρισμα των ονείρων τους.
Η γυναίκα, απελπισμένη, έγραψε πως σκέφτεται σοβαρά να μιλήσει στους γονείς του συντρόφου της, ώστε να παρέμβουν. Δεν θέλει να μείνει σε ένα φθηνό διαμέρισμα όσο εκείνος έχει οικονομικές εκκρεμότητες.
Στους γονείς του, θέλει να εξηγήσει ότι, η οικονομική κρίση του συντρόφου της, δεν τους επιτρέπει να βρουν ένα αξιοπρεπές σπίτι.
“Δεν θέλω να ζω άλλο σε φθηνή γειτονιά”
Η 29χρονη έγραψε μια ανάρτηση όπου αναφέρει πως, αν και ενθουσιασμένη που θα παντρευτεί τον επί πέντε χρόνια σύντροφό της, σε δύο μήνες, ενώ το μισθωτήριο του διαμερίσματος όπου μένουν τώρα, λήγει σε λίγο καιρό.
Όπως λέει, περνά την “πιο αγχωτική και όμορφη περίοδο” της ζωής της, μιας και ο σύντροφός της, αλλάζει επίσης δουλειά. Η γυναίκα αποκαλύπτει πως, το ζευγάρι ονειρεύεται να ζήσει σε ένα νέο σπίτι, μιας και αυτό όπου μένουν τώρα είναι μικρό και σε μη ασφαλή περιοχή.
“Παρατήρησα ωστόσο πως, ο σύντροφός μου, έχει μεγάλο χρέος στην κάρτα του, πράγμα που δυσκολεύει την αγορά του διαμερίσματος που θέλαμε”, εξηγεί. “Είμαι έξαλλη που δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει χρέος (μέχρι τώρα, δεν τον είχα ρωτήσει. Υπέθετα πως όλα πηγαίνουν καλά και δεν είχα διάθεση να είμαι διδακτική μαζί του)”.
“Το χρέος είναι εμπόδιο στην ενοικίαση του νέου σπιτιού. Αν παντρευτούμε δηλαδή, δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να συντηρήσουμε ένα σπίτι”, συμπληρώνει. “Η δική μου οικονομική κατάσταση είναι σταθερή, όμως χωρίς το δικό του εισόδημα, θα πρέπει να βγάζω τα τριπλάσια ώστε να μείνουμε στο σπίτι που θέλαμε”.
Η γυναίκα εξομολογείται πως, δεν θέλει να περάσει έναν ακόμη χρόνο ζώντας σε φθηνή περιοχή και εν τω μεταξύ, ο σύντροφος να εξακολουθεί να συσσωρεύει χρέος. Αναφέρει πως, έχει καλή σχέση με τους γονείς του, οι οποίοι θα μπορούσαν να βάλουν το δικό τους όνομα σε κάποια από τις κάρτες του, όμως ντρέπεται κάπως να τους το ζητήσει.
“Το μόνο μας χρέος είναι από τα φοιτητικά μας δάνεια, μερικές χιλιάδες”, εξηγεί συγκεκριμένα. “Έχουμε εξοφλήσει τα αυτοκίνητα. Δεν είναι αξιόπιστος πιστωτής, όμως δεν υπάρχει μεγάλο χρέος”.
“Χρειάζομαι βοήθεια”
“Μήπως θα ήταν λύση αν μιλούσα στους γονείς του ώστε να με καθοδηγήσουν; Έχω αγχωθεί πολύ, δεν μπορώ να κοιμηθώ, χρειάζομαι άμεσα βοήθεια”, σημείωσε η γυναίκα. Οι πλειονότητα των απαντήσεων στην ανάρτηση, συμβούλευαν τη γυναίκα να μιλήσει στους γονείς του και έλεγαν πως, το ζευγάρι όφειλε να είχε μιλήσει για τα οικονομικά του πολύ πιο νωρίς.
Οι αναγνώστες της ανάρτησης, έσπευσαν να συμβουλεύσουν τη γυναίκα να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο του γάμου, τουλάχιστον μέχρι να βελτιωθεί η οικονομική του κατάσταση. “Αν είναι κακή διαχείριση, όπως αφήνεις να εννοηθεί – τότε τα δικά σου εχέγγυα θα βοηθήσουν”, έγραψε ακόμη ένας.
“Λες όμως πως, δεν υπάρχει χρέος πέρα από τα φοιτητικά δάνεια. Αυτό δεν ισχύει. Πρέπει να δεις αναλυτικά την κατάστασή του, πριν δεσμευτείς με γάμο μαζί του”. Ένας άλλος, είπε: “Κανείς δεν πρέπει να μιλήσει στους γονείς του, ειδικά για κάτι που δεν είναι ανάγκη. Δεν είναι δικιά τους υπόθεση να λύσουν και μου ακούγεται κάπως ανώριμο και κακομαθημένο”.
Ένας τρίτος τη συμβούλευσε: “Μην τον παντρευτείς. Φύλαξε τα λεφτά το γάμου και δες ξανά το ενδεχόμενο, αν βελτιωθεί η οικονομική του κατάσταση. Μην βάλεις θηλιά στο λαιμό σου γιατί θα σε παρασύρει και εσένα μαζί του”. Η γυναίκα ευχαρίστησε τους σχολιαστές για τις συμβουλές τους και, σε ένα νέο σχόλιο είπε πως, δεν έχει σκοπό να κάνει τίποτα εις βάρος του αρραβωνιαστικού της.
Πρόσθεσε όμως πως, γνωρίζει πολύ καλά ότι η κατάσταση αυτή είναι δικό του λάθος. Οι σχολιαστές της ανάρτησης, σημείωσαν πως, οι γονείς του αρραβωνιαστικού της, μπορούν να συνυπογράψουν την μίσθωση, ωστόσο δεν θα βοηθήσει αν βάλουν το όνομά τους σε κάποια πιστωτική του.
“Δεν νομίζω πως οι γονείς του θα καταφέρουν να διορθώσουν ως δια μαγείας το πρόβλημα με την πιστωτική του”, έγραψε ένας. “Ούτε θα καταφέρουν τίποτα το ιδιαίτερο. Μπορούν όμως, να εκφράσουν την απογοήτευσή τους”.