Αν θέλετε προαγωγή, μην κάνετε ποτέ αυτά τα 10 πράγματα

Η επαγγελματική ανέλιξη δεν αφορά μόνο τα προσόντα. Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στην επαγγελματική ανάπτυξη, από τη νοοτροπία σας μέχρι τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες έως την ύπαρξη ισχυρής ηθικής εργασίας. Με άλλα λόγια, το να είσαι καλός στη δουλειά σου δεν αρκεί. Είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να συμπεριφέρεστε με τρόπο που να εμπνέει εμπιστοσύνη και να προβάλλει το ευρύ φάσμα των ιδιοτήτων σας. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την αποφυγή ορισμένων συμπεριφορών και ενεργειών που σας βάζουν σε κακό φως.

Έτσι, αν θέλετε να προχωρήσετε στη δουλειά, μην κάνετε ποτέ αυτά τα 10 πράγματα

  1. Αποτυγχάνετε να θέσετε σαφείς στόχους σταδιοδρομίας
  2. Έχετε αρνητική στάση
  3. Κατηγορείτε τους άλλους για τα λάθη σας
  4. Έλλειψη πρωτοβουλίας
  5. Διαχειρίζεστε τον χρόνο σας με λάθος τρόπο
  6. Αγνοείτε τα σχόλια
  7. Κουτσομπολιό
  8. Απομονώνεστε
  9. Αγνοείτε την εταιρική κουλτούρα
  10. Αποτυγχάνετε να ζητήσετε αυτό που θέλετε

Αποτυγχάνετε να θέσετε σαφείς στόχους σταδιοδρομίας

Οι πιο αφοσιωμένοι από όλους σε μια δουλειά έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: ένα σχέδιο για την επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων. Χωρίς στόχους, είναι εύκολο να χάσεις κατεύθυνση και σκοπό στην καριέρα σου. Μπορεί να βρεθείτε να παρασύρεστε από τη μια δουλειά στην άλλη αντί να αναζητάτε ρόλους που σας επιτρέπουν να γίνετε ηγέτης σκέψης στον τομέα σας.

Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να δουλεύεις για να ζεις αντί να ζεις για να δουλεύεις, η οικοδόμηση μιας επικερδούς καριέρας απαιτεί αποφασιστικότητα. Η αποτυχία να σκεφτείτε στρατηγικά τις προσφορές που δέχεστε μπορεί να σας κοστίσει ευκαιρίες μακροπρόθεσμα.

Ξεκινήστε χαρτογραφώντας την ιδανική καριέρα σας. Από εκεί και πέρα, υπολογίστε τι πρέπει να κάνετε για να προχωρήσετε. Υπάρχουν άλλες δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσετε; Μαθήματα που μπορείτε να παρακολουθήσετε;

Έχετε αρνητική στάση

Στους εργοδότες αρέσουν οι λύτες προβλημάτων. Άνθρωποι που είναι ενθουσιασμένοι που έρχονται στη δουλειά. Ομαδικοί παίκτες. Μια αρνητική στάση δεν θα σας πάει μακριά επαγγελματικά, ακόμα κι αν είστε άριστοι σε αυτό που κάνετε. Μπορεί να μην θεωρείτε την εταιρεία σας ως οικογένεια (και δεν πρέπει ), αλλά είναι σημαντικό να δίνετε τουλάχιστον την εντύπωση ότι είστε ενθουσιώδεις.

Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να:

  • Παραπονείστε υπερβολικά για εργασίες, συναδέλφους ή εταιρικές πολιτικές
  • Απορρίψετε αιτήματα για βοήθεια από διευθυντές ή συναδέλφους
  • Υπονομεύσετε τις ομαδικές προσπάθειες αρνούμενοι να συνεργαστείτε
  • Επικρίνετε ανοιχτά την εταιρεία ή τους προϊσταμένους σας
  • Φτάνετε αργά ή φεύγετε νωρίς πολύ συχνά

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, τα αφεντικά εκτιμούν τους υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με θετική και προληπτική προοπτική.

Κατηγορείτε τους άλλους για τα λάθη σας

Κανείς δεν είναι τέλειος, και κάποια στιγμή θα μπλέξετε στη δουλειά σας. Ξέρεις όμως τι είναι χειρότερο από το να κάνεις λάθος; Να κατηγορείς τους άλλους για αυτό.

Αντίθετα, η ανάληψη ευθύνης για τις πράξεις σας δείχνει ότι είστε πρόθυμοι να μάθετε από τα λάθη σας. Όχι μόνο αυτό, αλλά δίνεις το καλό παράδειγμα για όλους τους άλλους.

Έλλειψη πρωτοβουλίας

Είμαστε όλοι κουρασμένοι. Η κουλτούρα της φασαρίας είναι τοξική. Ωστόσο, η πρόοδος της καριέρας σας απαιτεί περισσότερα από το να εμφανιστείτε στη δουλειά. Δεν μπορείς να αναπτυχθείς αν πάντα περιμένεις να σου πουν τι να κάνεις.

Αντίθετα, δείξτε πρωτοβουλία σκεπτόμενοι πέρα ​​από την περιγραφή της θέσης εργασίας:

  • Γίνετε εθελοντής για έργα που ευθυγραμμίζονται με τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά σας
  • Μοιραστείτε ιδέες κατά τη διάρκεια συναντήσεων και συνεδριών καταιγισμού ιδεών
  • Αναζητήστε εκπαίδευση, εργαστήρια και μαθήματα για να αναπτύξετε νέες δεξιότητες
  • Προσφερθείτε να γίνετε μέντορας κάποιον που μόλις μπήκε στην ομάδα
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τις τάσεις του κλάδου για να εντοπίσετε πιθανούς τομείς ανάπτυξης
  • Αναπτύξτε πρότυπα ή εργαλεία που μπορούν να βελτιώσουν τη ροή εργασιών της εταιρείας

Επιπλέον, όλα αυτά τα εξωσχολικά μαθήματα θα κάνουν αμέσως το βιογραφικό σας να ξεχωρίσει.

Διαχειρίζεστε τον χρόνο σας με λάθος τρόπο

Η συνεχής απώλεια προθεσμιών είναι ένα μεγάλο όχι. Εάν κάνετε κακή διαχείριση χρόνου, δουλέψτε πάνω σε αυτό. Διατηρήστε το ημερολόγιο και τη λίστα εργασιών σας ενημερωμένα για να αποφύγετε να χάσετε… την μπάλα!

Αν μείνετε πίσω, ζητήστε βοήθεια ή αναθέστε σε κάποιον συνεργάτη. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, είναι επίσης σημαντικό να κάνετε τακτικά διαλείμματα και ημέρες διακοπών.

Εάν είστε συνεχώς αγχωμένοι και στα πρόθυρα της εξάντλησης , οι δεξιότητές σας στη διαχείριση του χρόνου θα γίνουν ακόμη χειρότερες.

Αγνοείτε τα σχόλια

Μπορεί να νομίζετε ότι μπορείτε να αξιολογήσετε αντικειμενικά την επαγγελματική σας συμπεριφορά, αλλά όλοι έχουμε τυφλά σημεία.

Η εφαρμογή αυτής της συμβουλής μπορεί να είναι το κλειδί για την άνοδο του επιπέδου εντός της εταιρείας. Το να το αγνοήσεις, από την άλλη πλευρά, σημαίνει ότι δεν θα μπορούσες να σε νοιάζει λιγότερο. Αυτό δεν αποτελεί καλό οιωνό για τις πιθανότητές σας να προχωρήσετε.

Κουτσομπολιό

Η ενασχόληση με τα κουτσομπολιά του γραφείου και η διάδοση φημών βλάπτει τη φήμη σας και δημιουργεί ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον. Την επόμενη φορά που θα νιώσετε την ανάγκη να ρωτήσετε για το επικείμενο διαζύγιο της ρεσεψιονίστ του γραφείου, μην το κάνετε. Ενώ το κουτσομπολιό μπορεί να φαίνεται σαν διασκεδαστικό κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος, μπορεί επίσης να διαβρώσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των συναδέλφων και να κλιμακωθεί σε συμπεριφορά αποκλεισμού.

Απομονώνεστε

Αν και το κουτσομπολιό με τους συναδέλφους δεν είναι σκόπιμο, ούτε το να απομονώνεστε σας βοηθά. Η δικτύωση εντός του οργανισμού σας είναι απαραίτητη για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας. Αυξάνει την ορατότητά σας και σας ανοίγει περισσότερες ευκαιρίες.

Αγνοείτε την εταιρική κουλτούρα

Κάθε εταιρεία έχει ένα σύνολο αξιών με τις οποίες περιμένουν να ευθυγραμμιστούν οι εργαζόμενοι. Εάν δεν συμμορφωθείτε, χαρακτηρίζεστε ως “κακή κουλτούρα”, εμποδίζοντας την ικανότητά σας να ταιριάζετε και να διαπρέψετε.

Επιπλέον, η μη τήρηση της καθιερωμένης κουλτούρας μπορεί να οδηγήσει σε αρνητική αντίληψη της δέσμευσής σας. Και αν αποφεύγετε ενεργά δραστηριότητες δημιουργίας ομάδας ή κοινωνικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με την εργασία, θα περιθωριοποιηθείτε ακόμη περισσότερο.

Οι εργοδότες σας μπορεί να σας κρατήσουν κοντά αν είστε πολύ καλοί. Ωστόσο, είναι απίθανο να υποστηρίξουν τους επαγγελματικούς σας στόχους ανέλιξης εντός της εταιρείας.

Δεν θα σας δουν ως κάποιον συμβατό με το περιβάλλον που προσπαθούν να δημιουργήσουν.

Αποτυγχάνετε να ζητήσετε αυτό που θέλετε

Δεν θα πάρετε κάποια προαγωγή στη δουλειά χωρίς να ζητήσετε αυτό που θέλετε.

Το να περιμένεις ένας διευθυντής να παρατηρήσει τη σκληρή δουλειά σου μπορεί να φαίνεται ανώδυνος δρόμος, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς – αυτή η παθητική προσέγγιση δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Εάν θέλετε να επιταχύνετε την ανάπτυξη, αρχίστε να υποστηρίζετε τον εαυτό σας. Παρακολουθήστε όλα τα θετικά σχόλια που λαμβάνετε, ξεκινήστε μια λίστα με τα επιτεύγματά σας και υπογραμμίστε πόσα φέρνετε στο τραπέζι κάθε ευκαιρία που έχετε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ