Αυτό το ξέρατε; Πώς προέκυψε ο τίτλος του τραγουδιού των Rolling Stones «Angie»

Διίστανται οι απόψεις και οι εικασίες για το από πού προέκυψε ο τίτλος του θρυλικού κομματιού “Angie” του 1973, από τους Rolling Stones.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Οι πρώτες φήμες έλεγαν ότι επρόκειτο για την πρώτη σύζυγο του David Bowie, Angela, ενώ άλλοι υποστήριζαν ότι αναφερόταν στην κόρη του Keith Richards, την Dandelion Angela.

Σε συνέντευξή του το 1993, ο Richards δήλωσε ότι ο τίτλος ήταν όντως εμπνευσμένος από τη μικρή του κόρη. Το ίδιο είπε πρόσφατα και σε μία τηλεοπτική του συνέντευξη στον Jimmy Fallon. Ωστόσο φαίνεται να ξεχνάει ότι έγραψε στα απομνημονεύματά του το 2010, ότι είχε επιλέξει το όνομα τυχαία, όταν έγραφε το τραγούδι και αυτό ήταν πριν μάθει ότι το μωρό του θα ονομαζόταν Angela ή ακόμα και ότι θα ήταν κορίτσι.

Από την άλλη ο Mick Jagger που έγραψε τους στίχους, ισχυρίστηκε ότι αναφερόταν στον χωρισμό του με τη Marianne Faithfull.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram: mus1cguru

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ