Είστε vegan; 8 υπέροχες συνταγές που είναι ιδανικές για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Το ρεβεγιόν είναι μια ιδανική στιγμή για να γιορτάσετε με φίλους και οικογένεια. Αλλά αν είστε vegan, μπορεί να ανησυχείτε ότι δεν υπάρχουν πολλά φαγητά για να απολαύσετε. Όμως, μην ανησυχείτε γιατί υπάρχουν πολλές νόστιμες και υγιεινές επιλογές, ιδανικές και για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, που θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι είστε vegan.

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες vegan συνταγές για το γιορτινό τραπέζι που όλοι θα λατρέψουν:

Vegan ρολάκια πίτσας

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Αλείψτε τα φύλλα σφολιάτας με ελαιόλαδο.
  3. Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας και το τυρί σε ένα από τα φύλλα σφολιάτας.
  4. Προσθέστε τα λαχανικά της αρεσκείας σας.
  5. Πασπαλίστε με ρίγανη.
  6. Τοποθετήστε το άλλο φύλλο σφολιάτα από πάνω και τυλίξτε σε ρολό.
  7. Κόψτε το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 2 εκατοστών.
  8. Τοποθετήστε τα ρολάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  9. Ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  10. Αφήστε τα ρολάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε.

*Πώς να φτιάξετε μόνοι σας vegan φύλλα σφολιάτας

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα δύο είδη αλευριού, τη μαγιά και το αλάτι.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το νερό και το λάδι.
  3. Προσθέστε τα υγρά στα στερεά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
  4. Ζυμώστε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική η ζύμη.
  5. Αλείψτε ένα μπολ με λάδι και τοποθετήστε τη ζύμη μέσα.
  6. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  7. Αφού φουσκώσει η ζύμη, ζυμώστε την ξανά για περίπου 1 λεπτό.
  8. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο κομμάτια.
  9. Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα φύλλο με πάχος περίπου ½ εκατοστό.
  10. Χρησιμοποιείστε τα vegan φύλλα σφολιάτας στη συνταγή της αρεσκείας σας.

Ρολά με σπανάκι και αγκινάρα

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Αλείψτε τα vegan φύλλα σφολιάτας με ελαιόλαδο.
  3. Απλώστε τη σάλτσα πέστο σε ένα από τα φύλλα σφολιάτα.
  4. Προσθέστε το σπανάκι, τις αγκινάρες, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Τοποθετήστε το άλλο φύλλο σφολιάτα από πάνω.
  6. Κόψτε το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 2 εκατοστών.
  7. Τοποθετήστε τα ρολάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  8. Ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
  9. Αφήστε τα ρολάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε.

Τραγανά τσιπς τορτίγιας με ρεβίθια

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη και το μαύρο πιπέρι.
  3. Απλώστε τα ρεβίθια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  4. Ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  5. Αφήστε τα τσιπς να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε.

Τραγανές μπουκιές πατάτας

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώστε τις πατάτες με ένα πιρούνι ή ένα μίξερ χειρός.
  3. Προσθέστε το αλεύρι, τη παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  4. Πλάστε το μείγμα σε μικρές μπουκιές.
  5. Βάλτε τις μπουκιές σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  6. Ρίξτε το ελαιόλαδο πάνω στις μπουκιές και ανακατέψτε καλά.
  7. Ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  8. Αφήστε τις μπουκιές να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις σερβίρετε.

Λαχταριστά vegan κιμαδοπιτάκια από ρεβίθια

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώστε τα ρεβίθια με ένα πιρούνι ή ένα μίξερ χειρός.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  4. Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτα σε ένα φύλλο με πάχος περίπου 1/2 εκατοστό.
  5. Με ένα κουτάλι, απλώστε το μείγμα των ρεβιθιών σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας, αφήνοντας περίπου 1 εκατοστό περιθώριο περιμετρικά.
  6. Τυλίξτε τη σφολιάτα σε ρολό, ξεκινώντας από το στενό άκρο.
  7. Κόψτε το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 2 εκατοστών.
  8. Τοποθετήστε τα πιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  9. Αλείψτε τα πιτάκια με το ελαιόλαδο.
  10. Ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
  11. Αφήστε τα πιτάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε.

Πιπεριές με σκόρδο και τζίντζερ

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ψιλοκόψτε τις πιπεριές.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις πιπεριές, το σκόρδο, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Ψήστε για 30-35 λεπτά, ή μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  6. Αφήστε τις πιπεριές να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις σερβίρετε.

Vegan σουηδικά κεφτεδάκια

Υλικά 

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις μπούκλες σόγιας, τα μανιτάρια, τα ασκαλώνια, το miso, τους σπόρους chia, το αλεύρι, τη μαρμελάδα βερίκοκου, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, το κάρδαμο και το μαϊντανό.
  2. Πλάστε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια.
  3. Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  4. Σοτάρετε τα κεφτεδάκια για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.

Ταϊλανδέζικα φτερά κουνουπιδιού με φιστίκια

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα φτερά κουνουπιδιού, τον χυμό λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι ρυζιού, το σκόρδο σε σκόνη, το τσίλι σε σκόνη, το μπούκοβο και το αλάτι.
  3. Απλώστε τα φτερά κουνουπιδιού σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  4. Ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  5. Πασπαλίστε με τα φιστίκια και σερβίρετε.
Exit mobile version