8 πράγματα που θα βοηθήσουν την σχέση σας να κρατήσει

Οι σχέσεις φυσικά και είναι δύσκολες. Χρειάζεται καλή επικοινωνία, προσπάθεια, διάθεση συμβιβασμού και από τους δύο συντρόφους.

Εντάσεις και διαφωνίες φυσικά θα υπάρχουν πάντα ανάμεσα στα ζευγάρια. Ωστόσο υπάρχουν και πράγματα που θα βοηθήσουν την σχέση σας να δημιουργήσει γερές βάσεις και να αντέξει στην δοκιμασία του χρόνου. Παρακάτω θα διαβάστε 8 πράγματα που θα βοηθήσουν την σχέση σας να κρατήσει.

8 πράγματα που θα βοηθήσουν την σχέση σας να κρατήσει

  • Κρατήστε επαφή στην καθημερινότητα με κάθε τρόπο
  • Μην παραμελείτε τους φίλους σας
  • Κάντε εκπλήξεις
  • Μην στέλνετε γραπτά μηνύματα
  • Να του προσφέρετε την αμέριστη προσοχή σας
  • Φτιάξτε μία κοινή ρουτίνα
  • Θέστε ξεκάθαρες προσδοκίες και όρια
  • Εκτιμήστε τα μικρά πράγματα

Κρατήστε επαφή στην καθημερινότητα με κάθε τρόπο

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώσετε συναισθηματικά κοντά, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά βρίσκεστε. Το Couple, μια δωρεάν εφαρμογή που διατίθεται σε iOS και Android, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το κοινωνικό σας δίκτυο, ώστε οι δυο σας να δημοσιεύετε ενημερώσεις για την ημέρα σας. Στη συνέχεια, υπάρχει το HeyTell, δωρεάν σε iOS και Android, το οποίο σας επιτρέπει να αφήνετε αξιολάτρευτα φωνητικά μηνύματα ο ένας για τον άλλον και στη συνέχεια να τα εξάγετε στον υπολογιστή σας για φύλαξη. Φυσικά υπάρχουν και παραδοσιακοί τρόποι, όπως να αφήνετε σημειώματα στο σπίτι ο ένας στον άλλον με γλυκά μηνύματα.

Μην παραμελείτε τους φίλους σας

Ακούγεται κάπως οξύμωρο. Όταν είστε με κάποιον θέλετε να περάσετε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε μαζί. Ωστόσο θα πρέπει να θυμάστε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχετε τον προσωπικό σας χρόνο και τον κοινωνικό κύκλο σας. Μπορείτε μία φορά την εβδομάδα να συναντάτε τους δικούς σας φίλους ή να κανονίζετε κοινωνικές εξόδους μαζί με τους κοινούς φίλους που έχετε με τον σύντροφο σας.

Κάντε εκπλήξεις

Οι απροσδόκητες χειρονομίες, όπως η αποστολή λουλουδιών και δώρων, μπορούν να δώσουν έναν «αέρα» ανανέωσης στην σχέση. Θυμίζετε με αυτόν τον τρόπο στον σύντροφο σας πώς ήσασταν στις αρχές της σχέσης σας. Παρά τον χρόνο που μπορεί να έχει περάσει από τότε είναι πάντα όμορφο να δείχνετε με κάποια χειρονομία πόσο σημαντικός είναι ο σύντροφος σας στην ζωή σας και να φλερτάρετε.

Μην στέλνετε γραπτά μηνύματα

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό στην διάρκεια της ημέρας να στέλνετε γραπτά μηνύματα στον σύντροφο σας. Αυτό μπορεί κάποιες φορές να προκαλέσει προστριβές. Στο κείμενο μπορεί να υπάρξει παρερμηνεία. Γι’αυτό καλό θα είναι να προγραμματίζετε μέσα στην ημέρα, εάν σας λείπει ο σύντροφος σας, να επικοινωνήσετε πιο άμεσα και να τον πάρετε ένα τηλέφωνο.

Να του προσφέρετε την αμέριστη προσοχή σας

Όλοι μας θέλουμε να νιώθουμε ξεχωριστοί και ειδικά στα μάτια του συντρόφου μας. Όταν συζητάτε να δίνετε πάντα την προσοχή σας στον σύντροφο σας. Αφήστε στην άκρη το κινητό τηλέφωνο ή τον υπολογιστή και προσέξτε αυτά που θέλει να μοιραστεί μαζί σας.

Φτιάξτε μία κοινή ρουτίνα

Είναι πολύ όμορφο και μπορεί να σας φέρει κοντά με τον σύντροφο σας εάν μοιράζεστε μία κοινή ρουτίνα ή ασχολία. Μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας είναι ωραίο να βρίσκετε λίγο χρόνο να κάνετε κάτι παρέα. Θα μπορούσατε να βλέπετε μία τηλεοπτική σειρά που αρέσει και στους δύο ή να μαγειρεύετε το βράδυ και να λέτε τα νέα της ημέρας.

Θέστε ξεκάθαρες προσδοκίες και όρια

Αυτό είναι σημαντικό σε κάθε σχέση. Θα πρέπει να είστε ξεκάθαροι με τον σύντροφο σας για το ποιες συμπεριφορές επιτρέπονται και ποιες όχι. Χρειάζεται να μοιραστείτε μαζί του τι σας αρέσει και πώς λειτουργείτε. Καλό θα ήταν και οι δύο σύντροφοι να θέλουν τα όρια τους και τις προσδοκίες τους για την σχέση ξεκάθαρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα ισχυρό δεσμό.

Εκτιμήστε τα μικρά πράγματα

Καμία φορά δεν χρειάζονται πολλά για να κατανοήσει κανείς ότι τον αγαπούν. Τα μικρά πράγματα μπορούν να κάνουν την διαφορά σε μία σχέση. Για παράδειγμα εάν γυρίζετε σπίτι μετά από μία δύσκολη μέρα στην δουλειά και ο σύντροφος σας έχει παραγγείλει το αγαπημένο σας φαγητό τότε πραγματικά δείχνει ότι σας σκέφτεται. Εκτιμήστε αυτές τις χειρονομίες και τα μικρά πράγματα και προσπαθήστε να ανταποδώσετε.

Η δυσκολία

Οι σχέσεις στηρίζονται στην καλή επικοινωνία. Θα πρέπει να θυμάστε ότι είναι καλό να συζητάτε με τον σύντροφο σας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Μόνο έτσι η σχέση σας θα καταφέρει να κρατηθεί στον χρόνο και στις δοκιμασίες που φέρνει στον δρόμο σας η ζωή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ