2 συνταγές για λαχταριστές χειμωνιάτικες σούπες που θα λατρέψουν ακόμα και τα παιδιά

Οι χειμωνιάτικες σούπες είναι ένας υπέροχος τρόπος να ζεσταθείτε και να χαλαρώσετε. Αυτές οι δύο συνταγές είναι νόστιμες και θρεπτικές και είναι σίγουρο ότι θα τις απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

Σούπα με ψητή γλυκοπατάτα και καρότο: Μια κρεμώδης και θρεπτική συνταγή

Αυτή η σούπα είναι μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή για κάθε γεύμα. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, και είναι επίσης χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά. Φτιάχνεται με ψητές γλυκοπατάτες και καρότα, τα οποία προσδίδουν μια πλούσια και γλυκιά γεύση. Το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο προσθέτουν μια νόστιμη γεύση, ενώ ο ζωμός λαχανικών δίνει στην σούπα μια κρεμώδη υφή.

Συστατικά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C.
  2. Σε ένα ταψί, ανακατέψτε μαζί τις γλυκοπατάτες, τα καρότα, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά σας.
  3. Ψήστε τα λαχανικά για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα.
  6. Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών και βράστε.
  7. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
  8. Αφήστε τα ψημένα λαχανικά να κρυώσουν ελαφρώς.
  9. Μεταφέρετε τα λαχανικά και το ζωμό λαχανικών σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  10. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά σας και ανακατέψτε.
  11. Ζεστάνετε ξανά τη σούπα.
  12. Σερβίρετε σε μπολ με επιπλέον κρέμα γάλακτος και πιπέρι, αν θέλετε.

Σούπα με καρότο και τσένταρ: Η τέλεια συνταγή για τα παιδιά

Αυτή η νόστιμη και θρεπτική σούπα καρότου και τσένταρ είναι ο τέλειος τρόπος για να ενθουσιάσετε τα παιδιά με τα καρότα. Η κρεμώδης υφή και η γλυκιά γεύση της σούπας θα κάνουν τα παιδιά να τρώνε τα καρότα χωρίς να το καταλάβουν! Φτιάχνεται με απλά υλικά που είναι εύκολο να βρεθούν. Τα καρότα, η πατάτα και το βούτυρο προσδίδουν μια πλούσια και γλυκιά γεύση, ενώ ο ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών δίνει στην σούπα μια κρεμώδη υφή. Το τσένταρ προσθέτει μια νόστιμη γεύση και κάνει τη σούπα πιο πλούσια.

Συστατικά

Για το σερβίρισμα

Ψωμί του τοστ

Οδηγίες μαγειρέματος

Για να φτιάξετε αυτή τη σούπα, απλά ακολουθήστε αυτά τα εξής βήματα:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα και την πατάτα και μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών.
  4. Σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Χτυπήστε τη σούπα σε ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Προσθέστε το τσένταρ και το γάλα και ανακατέψτε.
  7. Ζεστάνετε ξανά τη σούπα και δοκιμάστε για καρύκευμα.
  8. Σερβίρετε τη σούπα με βουτυρωμένα ψωμάκια του τοστ.

Οι παραπάνω είναι δύο εύκολες και νόστιμες συνταγές ιδανικές για τις κρύες μέρες του χειμώνα που μπορείτε να απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους φίλους σας.

Exit mobile version