«Βίαιο και σατανιστικό» παιχνίδι του PlayStation από το 1995 αξίζει μία περιουσία

Οι gamers των 90s πρέπει να βγάλουν τις κούτες τους από το πατάρι και να ελέγξουν εάν έχουν στην κατοχή τους έναν κλασικό τίτλο του PlayStation, o οποίος σήμερα αξίζει εκατοντάδες δολάρια.

Το άκρως επιτυχημένο shooter γνώρισε τεράστια επιτυχία στους παίκτες, αλλά ήταν εξαιρετικά αμφιλεγόμενο όταν κυκλοφόρησε λόγω της «ώριμης» θεματολογία του.

Πρόκειται για το Doom, που δημιουργήθηκε από την id Software και κυκλοφόρησε το 1993 για υπολογιστές MS-DOS. Tελικά έκανε το ντεμπούτο του στο αρχικό Sony PlayStation το 1995.

Ο τίτλος έβλεπε τους παίκτες να πολεμούν δαίμονες στο διάστημα (ακόμα και στην κόλαση) και θεωρείται εξαιρετικά επιδραστικός για την εξέλιξη των shooter παιχνιδιών.

Πόσο αξίζει σήμερα το Doom του PlayStation

Αν έχετε ένα μη σφραγισμένο αλλά πλήρες αντίγραφο του Doom σε ένα κουτί «μαύρης ετικέτας» του PlayStation, μπορεί να αξίζει περίπου 330 δολάρια. Και αυτό ανεβαίνει στα 860 δολάρια για ένα σφραγισμένο αντίγραφο, σύμφωνα με το PriceCharting.com.

Σε περίπτωση που έχετε κάνει επαγγελματική βαθμολόγηση αυτού του σφραγισμένου αντιτύπου, τότε η τιμή του φτάνει ακόμα και τα 946 δολάρια.

Το CD του παιχνιδιού αξίζει μόλις 19,55 δολάρια, ενώ το εγχειρίδιο μπορεί να φτάσει περίπου τα 20,92 δολάρια. Είναι ενδιαφέρον ότι το κουτί «μαύρης ετικέτας» από μόνο του έχει εκτιμώμενη αξία 132,31 δολάρια. Ένα κουτί «μαύρης ετικέτας» σημαίνει ότι πρόκειται για την αρχική έκδοση ενός παιχνιδιού.

Doom: Το παιχνίδι του διαβόλου

Το Doom ήταν ένα τρισδιάστατο shooter πρώτου προσώπου που έκανε το ντεμπούτο του το 1993 – αλλά έφτασε στο Atari Jaguar το 1994 και στο SNES και το PlayStation το 1995.

Θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα και πιο επιδραστικά βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών. Και το παιχνίδι πιστώνεται ότι ενέπνευσε το είδος του πρώτου προσώπου για τα επόμενα χρόνια. Το παιχνίδι ταξίδευε τους παίκτες στα φεγγάρια του Άρη, πριν καταλήξει τελικά στην κόλαση. Το παιχνίδι απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και κέρδισε αρκετά βραβεία.

Αλλά προκάλεσε επίσης διαμάχη για το βίαιο gameplay του, τη χρήση σατανιστικών εικόνων και την έντονη χρήση αίματος. Ήταν ένα από τα πρώτα παιχνίδια που απέσπασε την αξιολόγηση Mature 17+ από το ESRB, και χαρακτηρίστηκε ως “επιβλαβές για ανηλίκους” στη Γερμανία.

Το Doom δημιούργησε πολλές συνέχειες, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης κύριας εισόδου στο franchise: το Doom Eternal του 2020.

Πηγή: FOXreport.gr

Έλον Μασκ: Πού βρίσκεται το κόκκινο Tesla Roadster που εκτόξευσε στο διάστημα πριν από 6 χρόνια

Gmail: Πώς να μπλοκάρετε μια διεύθυνση email για να σταματήσετε τα spam

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ