Τεχνητή νοημοσύνη: Η περιζήτητη δουλειά με ετήσιες αποδοχές 270.000 ευρώ – Τι είναι το AI Prompt Engineering

Η AI συνεχίζει να εισέρχεται με γοργό ρυθμό στη ζωή μας, προσπαθώντας να την κάνει πιο εύκολη σε πολλούς και διάφορους τομείς. Αρκετές εταιρείες διαχείρισης τεχνητής νοημοσύνης προσλαμβάνουν ανθρώπους που ειδικεύονται στο AI prompt Engineering, πληρώνοντας μάλιστα έναν πολύ μεγάλο μισθό ετησίως που ξεπερνά τις 300.000 δολάρια ή 272.000 ευρώ. Πρόκειται για μία θέση με μεγάλη ζήτηση.

Τι είναι ο AI Prompt Engineer

Ο AI Prompt Engineer ή στα ελληνικά ”Διαχειριστής προτροπών τεχνητής νοημοσύνης” είναι ένα νέο επάγγελμα, στο οποίο ο διαχειριστής αναλαμβάνει να οργανώσει και να προγραμματίσει την τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να παράγει πρωτότυπο υλικό, όπως φωτογραφίες, βίντεο και αλλά.

Το AI prompt engineering είναι η διαδικασία δημιουργίας και βελτιστοποίησης προτροπών για μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.  Οι προτροπές παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόδοση των μοντέλων AI. Μια καλά σχεδιασμένη πρόταση μπορεί να βοηθήσει ένα μοντέλο να παράγει πιο ακριβή και δημιουργικά αποτελέσματα. Αντίθετα, μια κακώς σχεδιασμένη πρόταση μπορεί να οδηγήσει σε λάθη, παραπλανητικές πληροφορίες ή ακόμη και επιβλαβή αποτελέσματα.

Το AI prompt engineering είναι μια σχετικά νέα περιοχή έρευνας, αλλά έχει ήδη βρει εφαρμογές σε διάφορους τομείς. Για παράδειγμα, χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της απόδοσης των μοντέλων γλωσσικής επεξεργασίας, της μηχανικής μετάφρασης και της δημιουργίας περιεχομένου.

Tα προσόντα που πρέπει να έχει ένας AI Prompt Engineer

Ο Greg Beltzer, διευθυντής τεχνολογίας στο RBC Wealth Management τονίζει πως η συγκεκριμένη δουλειά δεν χρειάζεται μόνο τεχνικές γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή ή ειδίκευση τεχνητής νοημοσύνης αλλά και δημιουργικότητα.

«To να διευθύνεις ένα AI στο πως θα εξυπηρετήσει χιλιάδες χρήστες δεν είναι εύκολη δουλειά. Πρέπει να ξέρεις να γράφεις!» δηλώνει ο Beltzer. «Πρέπει να σκέφτεσαι όπως ο χρήστης για να βοηθήσετε με αυτήν την άμεση μηχανική ό,τι δεν είναι μόνο κώδικας». «Δεν είναι μόνο ανάπτυξη. Είναι σαν ένα σύνολο τεχνικών δεξιοτήτων που είναι επίσης δημιουργικό».

Στη συνέχεια αναφέρει: «Είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον έμπειρο AI Prompt Engineer. Η μέγιστη εμπειρία που θα μπορούσε να έχει στον συγκεκριμένο τομέα είναι τα 5 χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρει τη θέση εργασίας κάποιος εντελώς ανειδίκευτος. Χρειάζεσαι εμπειρία αλλά διαφορετικής κατεύθυνσης από τη συνηθισμένη του προγραμματισμού».

Οι επαγγελματίες του AI prompt engineering πρέπει να έχουν ισχυρές δεξιότητες γραφής, γραμματικής και κατανόησης της γλώσσας. Πρέπει επίσης να είναι εξοικειωμένοι με τις αρχές της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης.  Πρέπει επίσης να διαθέτουν ικανότητα να σχεδιάζουν, να εκτελούν και να ολοκληρώνουν projects, οργανωτικές και επικοινωνιακές δεξιότητες.

«Πρέπει να είστε σε θέση να εκφράσετε αυτό που θέλετε να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη με ακριβή και σαφή τρόπο, όπως αν δίνατε οδηγίες ή εκπαίδευση σε ένα ανθρώπινο δυναμικό», έγραψε ο Bernard Marr στο Forbes τον Μάιο.

«Θα χρειαστείτε προσοχή στη λεπτομέρεια. Όσο περισσότερο μπορείτε να εμβαθύνετε σχετικά με το είδος της απάντησης ή του περιεχομένου που αναζητάτε, τόσο πιο επιτυχημένος θα είστε στο prompt engineering».  

«Είναι επιστήμη; Είναι τέχνη; Θα φτιάξουμε περισσότερα εργαλεία;» ρώτησε ο Beltzer, προσθέτοντας ότι εν τέλει το συγκεκριμένο επάγγελμα μπορεί επίσης να αυτοματοποιηθεί από την AI.

«Τα καλά νέα είναι ότι μόλις εφαρμοστεί το επάγγελμα του AI prompt Engineer, μπορεί να είναι ευκολότερο να εκπαιδεύονται μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης με προτροπές που γίνονται συστηματικά και προγραμματιστικά», κατέληξε.

Πηγή: FOXreport.gr

Netflix: 5 απολαυστικές χριστουγεννιάτικες ταινίες για να δείτε με τους αγαπημένους σας

Κυβερνοασφάλεια στην εποχή της AI: Πώς εξελίχθηκε το τοπίο απειλών το 2023 – Αποκαλυπτική έκθεση της Kaspersky

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ