Τα Windows 11 αποκτούν τις φωνητικές δυνατότητες που ήθελαν οι χρήστες – Νέες βελτιώσεις στο «Voice Access»

Τα Windows 11 έχουν μια νέα προεπισκόπηση που βελτιώνει περαιτέρω το «Voice Access», έναν τομέα στον οποίο η Microsoft έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια τον τελευταίο καιρό.

Το Preview build 22635.2915 (KB5033456) μόλις κυκλοφόρησε σε Beta, και μία από τις προσθήκες είναι η δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων φωνητικών συντομεύσεων.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να καθορίσετε μια φράση ενεργοποίησης για την εντολή και στη συνέχεια την ίδια την εντολή.

Η Microsoft δίνει ως παράδειγμα την εντολή «insert work address» (Εισαγωγή διεύθυνσης εργασίας), η οποία όταν δίνεται επικολλάται αυτόματα την καθορισμένη διεύθυνση του χώρου εργασίας σας. Κάθε φορά που χρειάζεστε αυτή την εισαγωγή σε ένα έγγραφο που επεξεργάζεστε, απλώς λέτε την εντολή – κάτι που σας εξοικονομεί χρόνο.

Νέες γλώσσες στο «Voice Access»

Η γλωσσική υποστήριξη για το «Voice Access» έχει επίσης επεκταθεί και τώρα περιλαμβάνονται οι ακόλουθες γλώσσες: γαλλικά (Γαλλία), γαλλικά (Καναδάς), γερμανικά, ισπανικά (Ισπανία) και ισπανικά (Μεξικό).

Τέλος, όσον αφορά τις φωνητικές λειτουργίες, υποστηρίζονται πλέον πολλαπλές οθόνες, πράγμα που σημαίνει ότι όταν καλείτε μια επικάλυψη πλέγματος – για να κατευθύνετε τα κλικ του ποντικιού σε ορισμένες περιοχές της επιφάνειας εργασίας – μπορείτε να το κάνετε σε οποιαδήποτε από τις οθόνες που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας.

Μπορείτε να αλλάξετε την εστίασή σας σε μια άλλη οθόνη χρησιμοποιώντας απλώς ένα γράμμα (A, B, C κ.ο.κ.) ή το φωνητικό ισοδύναμό του (Alpha, Bravo κ.ο.κ.). Η Microsoft σημειώνει επίσης ότι υπάρχει μια λειτουργία drag and drop για τη μετακίνηση αρχείων ή συντομεύσεων από τη μια οθόνη στην άλλη.

Σε άλλο σημείο του build 22635, το «screen casting» στα Windows 11 έχει επίσης βελτιωθεί, με μια επιλογή βοήθειας στο Flyout Cast από τις Γρήγορες Ρυθμίσεις. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτήν αν έχετε πρόβλημα με τη μεταφορά της επιφάνειας εργασίας σας σε άλλη οθόνη και θέλετε συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Οι χρήστες αποκτούν επίσης τη δυνατότητα να μετονομάζουν τη συσκευή τους για τη λειτουργία Nearby Sharing, ώστε να την αναγνωρίζουν ευκολότερα.

Μπορείτε να δείτε τον πλήρη κατάλογο των αλλαγών και των διορθώσεων στο blog της Microsoft.

Πηγή: FOXreport.gr

Sea Of Stars: Αφαίρεσε το cameo του YouTuber «Completionist» έπειτα από σκάνδαλο με φιλανθρωπικό ίδρυμα

Η NASA αποκάλυψε τις ντομάτες που είχαν χαθεί στο διάστημα για 8 μήνες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ