Πώς να σταματήσετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις στο Android τηλέφωνό σας

Οι ανεπιθύμητες κλήσεις (spam) είναι ενοχλητικές και οποιαδήποτε πληροφορία αποκαλύπτετε κατά τη διάρκεια αυτών των κλήσεων μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο απόπειρας ηλεκτρονικού “ψαρέματος”  (phishing) και κλοπής ταυτότητας.

Ο ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης των κλήσεων spam είναι να μην συμμετέχετε σε αυτές. Το smartphone Android σας, είτε πρόκειται για ένα οικονομικό τηλέφωνο Android είτε για μια συσκευή υψηλών προδιαγραφών, διαθέτει ενσωματωμένες λειτουργίες που σας βοηθούν να αποκλείσετε και να αγνοήσετε τις κλήσεις spam.

Πώς οι spammers αποκτούν τον αριθμό τηλεφώνου σας

Οι spammers αποκτούν τον αριθμό τηλεφώνου σας με πολλούς τρόπους. Ορισμένες συνήθεις μέθοδοι περιλαμβάνουν τη δημιουργία ψεύτικων φιλανθρωπικών οργανώσεων, τη συλλογή δωρεών, τη διοργάνωση διαγωνισμών ή την προσφορά δώρων. Θα μπορούσαν ακόμη και να αποκτήσουν τον αριθμό σας από επιχειρήσεις που εμφανίζουν αναγνωριστικά κλήσης. Ένα δημοφιλές είδος spammers είναι οι τηλεπωλητές, οι οποίοι αγοράζουν λίστες τηλεφωνικών αριθμών από τρίτους παρόχους δεδομένων. Επομένως, να είστε προσεκτικοί όταν δίνετε τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε τους τύπους των ανεπιθύμητων κλήσεων. Εκτός από τις κλήσεις πωλήσεων από τηλεπωλητές, οι κλήσεις spam μπορεί να έρχονται με τη μορφή αυτοματοποιημένων ρομποκλήσεων και ατόμων που παριστάνουν τους εκπροσώπους τραπεζών ή τους ειδικούς υπολογιστών και ζητούν προσωπικές πληροφορίες, όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών, με ψευδείς προφάσεις. Εάν λάβετε τέτοιες κλήσεις, να είστε σε εγρήγορση και να μην αποκαλύπτετε ευαίσθητες λεπτομέρειες.

Πώς να αποκλείσετε τις κλήσεις spam με την εφαρμογή Google Phone

Παρόλο που πολλές εφαρμογές τρίτων διαθέτουν λειτουργίες φιλτραρίσματος ανεπιθύμητων μηνυμάτων, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε την προεπιλεγμένη εφαρμογή κλήσης του τηλεφώνου σας.

Για να ενεργοποιήσετε το φιλτράρισμα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στην εφαρμογή Google Phone:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Phone.
  • Πατήστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και πατήστε Ρυθμίσεις.
  • Πατήστε Αναγνώριση κλήσεων & spam στην ενότητα Υποβοηθητικά.
  • Ενεργοποιήστε την επιλογή Φιλτράρισμα ανεπιθύμητων κλήσεων για να αρχίσετε να μπλοκάρετε αυτόματα τις ανεπιθύμητες κλήσεις.

Πώς να σταματήσετε κλήσεις με εφαρμογές φίλτρου spam από το Play Store

Οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές για να μπλοκάρετε τις κλήσεις spam στο Android:

  • Call Blocker – Caller ID
  • Calls Blacklist – Call Blocker
  • Should I Answer
  • Call Control. Call Blocker
  • Truecaller: Caller ID & Block

Μπλοκάρετε χειροκίνητα τις κλήσεις spam

Τα περισσότερα spam και robocalls προέρχονται από τυχαίους τηλεφωνικούς αριθμούς. Εάν λαμβάνετε κλήσεις spam από τα ίδια άτομα, μπλοκάρετε τους μεμονωμένα.

Για να το κάνετε αυτό:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο.
  • Πατήστε παρατεταμένα τον αριθμό που θέλετε να μπλοκάρετε.
  • Επιλέξτε Αποκλεισμός/αναφορά ανεπιθύμητων κλήσεων από το αναπτυσσόμενο μενού.
  • Πατήστε Αποκλεισμός.

πηγή: FOXreport.gr

Βρέθηκε έπειτα από 25 χρόνια ένας «χαμένος» δορυφόρος – Περιπλανιόταν απαρατήρητος στο διάστημα

Νέες εντυπωσιακές εικόνες δείχνουν το «χέρι του Θεού» στον Γαλαξία μας να απλώνεται στο διάστημα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ