iPhone: Πώς να επεξεργαστείτε ή να πάρετε πίσω ένα μήνυμα στο iMessage—ΒΙΝΤΕΟ

Το iOS 16, το νεότερο λειτουργικό σύστημα για τα iPhone, που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες έφερε δύο νέες λειτουργίες στο iMessage που ζητούσαν οι χρήστες εδώ και χρόνια. 

Όσοι χρήστες iPhone προχώρησαν στην αναβάθμιση του λειτουργικού τους, έχουν πλέον την δυνατότητα να επεξεργάζονται (edit) ένα μήνυμα ή να ακυρώσουν την αποστολή (undo send) ενός μηνύματος που έχουν ήδη στείλει στα iMessages της Apple. Πατώντας παρατεταμένα πάνω σε ένα μήνυμα, οι χρήστες πλέον θα δουν τις επιλογές «επεξεργασία(edit)» και «αναίρεση αποστολής(undo send)».

Οι χρήστες των iMessages μπορούν να επεξεργαστούν ένα μήνυμα μόνο εντός 15 λεπτών από την αποστολή του, με μάξιμουμ τις πέντε αλλαγές σε κάθε μήνυμα. Η «αναίρεση αποστολής (undo send)» είναι διαθέσιμη μόνο για έως και 2 λεπτά μετά την αποστολή του μηνύματος.

iPhone iOS 16 Apple iMessage

iPhone iOS 16 Apple iMessage

Για να λειτουργήσουν σωστά οι νέες επιλογές θα πρέπει και ο αποστολέας και ο παραλήπτης να έχουν αναβαθμίσει τις συσκευές τους στο iOS 16. Αν ο παραλήπτης δεν έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση, τότε σε περίπτωση επεξεργασίας ενός μηνύματος ο παραλήπτης για δει στη συσκευή του δύο διαφορετικά μηνύματα. Το αρχικό και το επεξεργασμένο.

iPhone iOS 16 Apple iMessage

Σε περίπτωση αναίρεσης αποστολής, οι αναβαθμισμένες συσκευές δεν θα βλέπουν καθόλου το μήνυμα, ενώ οι μη αναβαθμισμένες θα μπορούν να το δουν κανονικά. Επίσης εάν το iMessage είναι συνδεδεμένο με την κάποιο laptop τότε τα μηνύματα φαίνονται κανονικά ακόμη και αν ο αποστολέας το έχει «πάρει πίσω».

iPhone iOS 16 Apple iMessage

Δείτε πώς μπορείτε να επεξεργαστείτε ή να ακυρώσετε την αποστολή ενός μηνύματος στο iMessage:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ