Google doodle: Αφιερωμένο στο Bubble Tea

Το σημερινό διαδραστικό παιχνίδι Google Doodle γιορτάζει το τσάι boba, το γνωστό Bubble Tea.

Aνεξάρτητα από τη γεύση, μην ξεχάσετε να ανακατέψετε μερικές μπάλες με αφρώδεις φυσαλίδες φτιαγμένες με ζελέ φρούτων ή ταπιόκα. Το Bubble Tea απέκτησε τέτοια δημοτικότητα παγκοσμίως που ανακοινώθηκε επίσημα ως νέο emoji αυτή την ημέρα του 2020.

Αυτό το ταϊβανέζικο ποτό ξεκίνησε ως τοπική απόλαυση και έχει γίνει viral τις τελευταίες δεκαετίες. Το τσάι με “φούσκες” έχει τις ρίζες του στην παραδοσιακή ταϊβανέζικη κουλτούρα τσαγιού που χρονολογείται ήδη από τον 17ο αιώνα. Ωστόσο, μόλις τη δεκαετία του 1980 εφευρέθηκε το τσάι με φούσκες, όπως το ξέρουμε σήμερα.

Καθώς τα κύματα Ταϊβανέζων μεταναστών τις τελευταίες δεκαετίες έφεραν αυτό το ποτό στο εξωτερικό, η καινοτομία στο αρχικό τσάι φούσκα συνεχίζεται. Τα καταστήματα σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να πειραματίζονται με νέες γεύσεις, προσθήκες και μείγματα. Οι παραδοσιακές τσαγιέρες σε όλη την Ασία έχουν επίσης συμμετάσχει στην τρέλα του boba και η τάση έχει φτάσει σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και άλλες!

Ικανοποιήστε τη λαχτάρα σας και φτιάξτε ένα πεντανόστιμο φλιτζάνι τσάι με φούσκες στο σημερινό διαδραστικό Doodle, το οποίο περιλαμβάνει το Formosan Mountain Dog της Ταϊβάν καθώς και ένα πλήρωμα γνωστών χαρακτήρων Doodle!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ