Κωνσταντίνος “Forg1ven” Τζωρτζίου: Συνέντευξη με έναν από τους κορυφαίους Έλληνες επαγγελματίες esports παίκτες

Ο Κωνσταντίνος-Ναπολέων Τζωρτζίου, γνωστός και ως Forg1ven, είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες επαγγελματίες esports παίκτες στο League of Legends.

Στο πλαίσιο του Gamethlon Summer 2022, o Forg1ven μίλησε στο enikos.gr για τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο χώρο των esports και για την εξέλιξη του gaming στην Ελλάδα. Τι λέει στους νέους που θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματά του;

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος “Forg1ven” Τζωρτζίου;

O Forg1ven είναι Έλληνας επαγγελματίας παίκτης του League of Legends. Έχει διακριθεί πολλάκις σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια gaming τουρνουά. Το 2015 αναδείχθηκε MVP στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα League of Legends (EU League Championship Series-LCS), ενώ το 2016 έφτασε με τους H2K-Gaming στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (League of Legends World Championship).

Ο Κωνσταντίνος Forg1ven Τζωρτζίου είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο στον ρόλο του (AD Carry/Marksman) και έχει συνεργαστεί με κορυφαίες ομάδες του εξωτερικού, όπως Copenhagen Wolves, SK Gaming, Gambit Gaming, H2k-Gaming, Origen και FC Schalke 04 Esports. Πλέον ασχολείται με το streaming στην πλατφόρμα του Twitch.

Κωνσταντίνος Ναπολέων Τζωρτζίου Forg1ven

Ο Forg1ven θα βρίσκεται αύριο, Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, στη γιορτή του Gaming, στο GameAthlon, το οποίο έπειτα από δύο χρόνια στον κυβερνοχώρο επιστρέφει στο Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο (2-3 Ιουλίου).

 

Forg1ven: Συνέντευξη με έναν από τους κορυφαίους Έλληνες επαγγελματίες esports παίκτες

Τι σε ώθησε να αρχίσεις να ακολουθείς το gaming επαγγελματικά;

Επειδή έπαιζα παιχνίδια στον υπολογιστή από πολύ μικρός, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπορούσα να καταλάβω ότι μπορούσα να κερδίζω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Επίοσης σε διάφορους ανταγωνιστικούς τίτλους παιχνιδιών, έφτανα πολύ γρήγορα στον υψηλότερο δυνατό ανταγωνιστικό επίπεδο και ενίοτε και κατακτούσα την κορυφή.

Στο League of Legends (LOL), μέσα σε έναn μήνα από το μηδέν έφτασα (στην τότε βαθμίδα μέτρησης που χρησιμοποιείται στο σκάκι, το λεγόμενο ELO) 2200 ELO που ήταν ένα κλικ πιο κάτω από τους καλύτερους παίχτες του Ευρωπαϊκού Server του παιχνιδιού (EU Nordic & East), όπου έπαιζα. Στο πρώτο επαγγελματικό τουρνουά που έτυχε να δω με την παρέα μου (Season 2 World Championship) κατάλαβα ότι αν ήμουν πειθαρχημένος και αν έπαιζα σταθερά στο καλύτερο δυνατό μου επίπεδο ήταν θέμα χρόνου να ξεπερνούσα εκείνους του παίκτες. Όταν παρουσιάστηκε αυτή η ευκαιρία (Season 3 EU LCS Challenger Series Qualifiers) αντελήφθην ότι αν δεν αξιοποιούσαν την ευκαιρία που παρουσιάστηκε τότε να παίξω στο μεγαλύτερο επαγγελματικό επίπεδο, δεν θα ξαναπροέκυπτε ποτέ ξανά ανάλογη ευκαιρία.

Πώς πιστεύεις ότι έχει εξελιχθεί το gaming τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα;

Χονδρικά στην Ελλάδα πάμε ένα κλικ πιο πίσω σε ταχύτητα σε σύγκριση με τα δεδομένα προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών , όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία). Η Ελλάδα έχει ένα πάρα πολύ δυνατό και σταθερό κοινό που είτε παίζει, είτε βλέπει, είτε φεύγει και επανέρχεται, είτε δουλεύει πάνω σε διάφορους τομείς του Gaming. Υπάρχει εκεί και συνεχώς μεγαλώνει, καθώς στις νέες “γενιές” ένας μικρής ηλικίας “gamer” γίνεται πιο εύκολα αποδεκτός κοινωνικά (σχολείο, φροντιστήριο, παρέες, γνωστοί, στενός οικογενειακός κύκλος, γονείς). Επίσης, το gaming αποτελεί έναν πάρα πολύ φθηνό (σε σύγκριση με άλλους) τρόπο διασκέδασης, οπότε συνδυαστικά όσο περνάει ο χρόνος, τόσο περισσότερος κόσμος έρχεται στον χώρο του Gaming, είτε casually(χαλαρά), είτε σε μια βαθμίδα παραπάνω.

Κωνσταντίνος Ναπολέων Τζωρτζίου Forg1ven

Τι λες σε νέους ανθρώπους που θέλουν να ακολουθήσουν στα βήματά σου;

Καθαρά μέσω των προσωπικών μου εμπειριών και εμπειριών άλλων παιχτών και συνεργατών τους οποίους γνωρίζω και μιλάμε για περισσότερα από δέκα χρόνια, θα έλεγα ότι είναι πολύ σημαντικό για οποιονδήποτε θέλει να κυνηγήσει το οτιδήποτε -είτε είναι αυτό το όνειρό του, είτε ο πόθος του- να φροντίσει πριν κάνει αυτό το βήμα, να προνοήσει πως θα είναι η ζωή του και να φροντίσει να υπάρχει ένα backup plan (εναλλακτικό σχέδιο) έτσι ώστε να μη χρειαστεί βρεθεί σε καταστάσεις όπου θα είναι πολύ δύσκολο να “επανεκκινήσει”.

Δηλαδή, ας ολοκληρώσει όλα τα στάδια της υποχρεωτικής του εκπαίδευσης, χωρίς να τα παραμερίσει. Ας αποκτήσει βασικές γνώσεις. Ας έχει έστω περάσει σε κάποιο TEI/AEI. Ας έχει δει από νωρίς τι θα κάνει με τη στρατιωτική του θητεία. Γενικά πρέπει να συνειδητοποιήσει ποια είναι η κατάσταση της οικογένειάς του, ποιοι είναι οι προσωπικοί του στόχοι, ποια είναι η βλέψη του και να δει κατά πόσο είναι ρεαλιστικό να προσπαθήσει αυτό που θέλει να κάνει.

Eπειδή σε αυτή την κοινότητα οι καριέρες είναι σχετικά μικρές σε χρονικό διάστημα, πάρα πολλοί επαγγελματίες παίκτες αδυνατούν να επανέλθουν κοινωνικά μετά το τέλος του καριέρας τους ως παίκτες. Ο λόγος είναι ότι δεν φρόντισαν προηγουμένως, να έχουν ένα ασφαλές πλάνο σε περίπτωση που δεν εξελιχθούν τα πράγματα όπως ονειρευόντουσαν.

Μπορεί το gaming να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για νέους ανθρώπους ώστε να κάνουν καριέρα στο χώρο του προγραμματισμού;

Το gaming και τα τριγύρω του μπορούν να βοηθήσουν τον οποιοδήποτε νοήμον άνθρωπο να αποκτήσει βασικές ή και έξτρα γνώσεις. Όπως κοινωνικές συναναστροφές (αν και απρόσωπη όσον αφορά το ότι παίζεις από σπίτι, αλλά όχι σε ένα net cafe), ενίσχυση γνώσεων ελληνικών, αγγλικών και άλλων ξένων γλωσσών, εμπειρίες που πιθανώς να μην συναντούσε σε standard καταστάσεις που μπορεί να τις χρησιμοποιήσει μνημονευτηκά, δημιουργία κινήτρου και νοοτροπίας πρωταθλητισμού έστω και σε μη συμβατικό άθλημα.

Επίσης το gaming αποτελεί κάτι ασφαλές για τους γονείς για να απασχολεί το παιδί τους (υπό γονική επίβλεψη στις μικρές ηλικίες προς εφηβείας). Έχει κίνητρο επιβράβευσης για τον π.χ. μαθητή να έχει χρόνο στο Gaming αν προοδεύει στο σχολείο, άθλημα, γλώσσες, τέχνη κ.α.. Όσον αφορά τον προγραμματισμό, επειδή δεν έχω υπάρξει σχετικός, δεν μπορώ να εκφέρω μια ασφαλή και σαφή άποψη περί αυτού.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.