Facebook-Instagram: Οι εκτιμήσεις για τους συνδρομητές και τα έσοδα μετά την ανακοίνωση του «Meta Verified»

Σχεδόν 12 εκατομμύρια συνδρομητές έως τις αρχές του 2024 εκτιμάται ότι θα προσελκύσει η νέα συνδρομητική υπηρεσία «Verified» της Meta Platforms, που είναι η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, σύμφωνα με ερευνητικό σημείωμα της Bank of America.

Η συνδρομητική υπηρεσία που ανακοινώθηκε για Facebook και Instagram

Την περασμένη Δευτέρα, ο τεχνολογικός όμιλος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη δοκιμαστική εφαρμογή μιας συνδρομητικής υπηρεσίας, που θα ονομάζεται Meta Verified, θα επιτρέπει στους χρήστες πιστοποιούν την αυθεντικότητα των λογαριασμών τους.

Η υπηρεσία εφαρμόζεται από αυτήν την εβδομάδα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και το κόστος θα ξεκινά από τα 11,99 δολάρια τον μήνα και θα φτάνει μέχρι τα 14,99 δολάρια για τα συστήματα iOS της Apple και Android. Σταδιακά, η «Meta Verified» για το Facebook και το Instagram θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Οι αναλυτές της Bank of America περιέγραψαν τη συνδρομητική υπηρεσία της Meta ως παροχή υπηρεσιών σε παράγοντες με επιρροή και δημιουργούς σε αντίθεση με τους καταναλωτές και σημείωσαν ότι και οι επιχειρήσεις θα μπορούν τελικά να εγγραφούν.

«Η συνδρομητική υπηρεσία θα μπορούσε να είναι ελκυστική για τους influencers επειδή θα μπορούσε να τους βοηθήσει να αυξήσουν την προβολή και την προσέγγιση χρηστών με ένα σήμα και δυνητικά υψηλότερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης και περιεχομένου», όπως σημείωσαν οι αναλυτές.

Επίσης  εκτίμησαν ότι η Meta θα μπορούσε να δημιουργήσει έσοδα «υψηλού περιθωρίου» 1,7 δισ. δολάρια το 2024.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ