Apple iOS 16.3.1: Eνημέρωση – έκπληξη για τα iPhone – Τι αλλάζει

Η Apple μόλις κυκλοφόρησε το iOS 16.3.1, μόλις τρεις εβδομάδες μετά το iOS 16.3. Είναι μια ενημέρωση, που απαιτεί λίγο χώρο – μόλις 334MB σε ένα iPhone 14 Pro Max, αλλά περιλαμβάνει κάποιες βασικές αλλαγές και βελτιώσεις.

Ποια iPhone μπορούν να τρέξουν το iOS 16.3.1;

Το Apple iOS 16.3.1 είναι συμβατό με όλα τα iPhone, από το iPhone 8 και μετά. Η διαδικασία είναι απλή: Πρέπει να πάτε στις “Ρυθμίσεις’ στη συσκευή σας και, στη συνέχεια, να επιλέξετε την κατηγορία “Γενικά” και μετά ‘Ενημέρωση λογισμικού”. Μόλις κάνετε κλικ στο “Λήψη και εγκατάσταση”, η ενημέρωση θα εγκατασταθεί πολύ γρήγορα.

Τι υπάρχει στην έκδοση αυτή

Η ενημέρωση αυτή υπόσχεται βελτιώσεις στον εντοπισμό σφαλμάτων. Η Apple τις περιγράφει ως «βελτιστοποιήσεις» και ισχύουν για τα iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Το crash detection, όπως θα γνωρίζετε, είναι μια έξυπνη λειτουργία που υπάρχει στα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone.  Yποτίθεται ότι αναγνωρίζει πότε έχεις εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και ειδοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Ωστόσο, υπήρξαν αναφορές ότι τα τηλέφωνα έστελναν ψευδή θετικά αποτελέσματα, χωρίς να υπάρχει τροχαίο (την ώρα που κάποιος κάνει σκι και βρίσκεται σε τρενάκι σε λούνα παρκ). Παρ’ όλα αυτά, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ήταν γενικά υπέρ του να παραμείνει ενεργοποιημένο το συγκεκρκιμένο χαρακτηριστικό, εκτός από τις περιπτώσεις που οι χρήστες βρίσκονται για βόλτα σε θεματικό πάρκο. H νέα ενημέρωση προσδοκά να επιλύσει αυτό το πρόβλημα.

Επίσης, η νέα ενημέρωση iOS περιλαμβάνει διορθώσεις στις ρυθμίσεις iCloud. Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν προβλήματα με την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των αυτόματων αντιγράφων ασφαλείας iCloud για το iPhone και το iPad και αυτό το πρόβλημα, το οποίο προέκυψε από την τελευταία έκδοση, iOS 16.3, θα πρέπει να επιδιορθωθεί με τη νέα ενημέρωση.

Αιτήματα Siri για Find My: εάν χρησιμοποιούσατε το Siri για να βρείτε πράγματα και δεν λειτουργεί, αυτό είναι κάτι που λογικά θα διευθετηθεί με την ενημέρωση αυτή.
Και αν είστε χρήστης του HomePod, υπάρχει μια επιπλέον δυνατότητα για εσάς.

Ενημερώσεις HomePod: (σχετίζεται με το iOS 16.3.1) Κυκλοφορεί το νέο λογισμικό HomePod, με αρίθμηση 16.3.2. Η Apple αναφέρει: “Αυτή η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα ζήτημα όπου η ερώτηση στο Siri για αιτήματα έξυπνου σπιτιού μπορεί να αποτύχει και περιλαμβάνει επίσης γενικές βελτιώσεις απόδοσης και σταθερότητας”.

Οι σημειώσεις της Apple για τη νέα ενημέρωση:

Αυτή η ενημέρωση παρέχει σημαντικές διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις ασφαλείας για το iPhone σας, όπως:

  • Οι ρυθμίσεις του iCloud ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται ή να εμφανίζονται εσφαλμένα εάν οι εφαρμογές χρησιμοποιούν iCloud
  • Τα αιτήματα στη Siri για το Find My ενδέχεται να μην λειτουργούν
  • Βελτιώσεις στο Crash Detection σε μοντέλα iPhone 14 και iPhone 14 Pro

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ