Ζοσε Μουρίνιο: Ποινή τεσσάρων αγωνιστικών από την UEFA

Ο προπονητής της Ρόμα, Ζοσέ Μουρίνιο, αποκλείστηκε για τέσσερις αγώνες από την UEFA, επειδή προπηλάκισε τον Άγγλο διαιτητή Άντονι Τέιλορ μετά τον τελικό του Europa League.

Η κατηγορία σχετίζεται με ένα περιστατικό σε ένα πάρκινγκ μετά το παιχνίδι, όταν ο Μουρίνιο, 60 ετών, απηύθυνε ένα υβριστικό παραλήρημα στον Τέιλορ.

Ο Πορτογάλος είχε τιμωρηθεί από τον Τέιλορ στη Βουδαπέστη, όπου η Σεβίλλη νίκησε τη Ρόμα στα πέναλτι μετά από ισοπαλία 1-1.

Ο Μουρίνιο κατηγορήθηκε για χρήση προσβλητικής ή υβριστικής γλώσσας.

Και οι δύο σύλλογοι αντιμετώπισαν επίσης αρκετές κατηγορίες για τη συμπεριφορά των οπαδών και των παικτών τους κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στη Ρόμα απαγορεύτηκε επίσης η πώληση εισιτηρίων στους ταξιδιώτες οπαδούς της για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι την επόμενη σεζόν και της επιβλήθηκε πρόστιμο 55.000 ευρώ (47.300 λίρες), αφού κατηγορήθηκε για ρίψη αντικειμένων, άναμμα πυροτεχνημάτων και ανάρμοστη συμπεριφορά της ομάδας της.

Τι έκανε ο Μουρίνιο;

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Τέιλορ, 44 ετών, κλήθηκε επανειλημμένα στους πάγκους για να αναλάβει δράση, καθώς ο τέταρτος διαιτητής Μάικλ Όλιβερ αγωνιζόταν να διατηρήσει τον έλεγχο.

Ο Τέιλορ μοίρασε κίτρινες κάρτες σε 13 παίκτες, τις περισσότερες σε αγώνα του Europa League, με τις επτά από αυτές να αφορούν παίκτες της Ρόμα, ρεκόρ για τελικό.

Ο Μουρίνιο επέκρινε τον Τέιλορ στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα και αργότερα «συνελήφθη» να επιτίθεται λεκτικά στον Άγγλο και άλλους αξιωματούχους καθώς επιβιβάστηκαν σε ένα μικρό λεωφορείο στο πάρκινγκ κάτω από το γήπεδο.

Το πρώην αφεντικό της Τσέλσι, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Τότεναμ έβρισε επανειλημμένα και φώναξε δύο φορές για “ντροπή”, προτού μιλήσει περαιτέρω στα ιταλικά.

Στη συνέχεια, ο Τέιλορ και η οικογένειά του γιουχαΐστηκαν από εξαγριωμένους οπαδούς στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, ενώ ένα άτομο κατηγορήθηκε για βιαιοπραγία, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του αεροδρομίου της Βουδαπέστης.

Η UEFA “καταδίκασε έντονα” τη «βίαιη συμπεριφορά» προς τον Τέιλορ και την οικογένειά του στο αεροδρόμιο, προσθέτοντας ότι “τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες και υπονομεύουν το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι και του σεβασμού που υποστηρίζει η UEFA”.

Ο οργανισμός διαιτητών PGMOL και η Premier League εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες δήλωσαν “συγκλονισμένοι” από την κακοποίηση του Τέιλορ και της οικογένειάς του, με την τελευταία να προσθέτει: “Κανείς δεν θα έπρεπε να υποστεί την αδικαιολόγητη συμπεριφορά που έπρεπε να υπομείνουν”.

Η αποβολή του Μουρίνιο σημαίνει ότι θα χάσει την έναρξη της πορείας της ομάδας στο Europa League την επόμενη σεζόν, αφού τερμάτισε στην έκτη θέση της Serie A.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ