Υπουργείο Υγείας Σερβίας για Τζόκοβιτς: Πήρε τα αποτελέσματα του PCR την ίδια ημέρα

Το έγγραφο για το τεστ PCR του Νόβακ Τζόκοβιτς, όχι μόνο είναι έγκυρο, αλλά έλαβε τα αποτελέσματα την ίδια ημέρα και όχι την επόμενη, όπως υποστήριξε ο διάσημος τενίστας για να καλύψει τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Το τεστ που βγήκε θετικό στον κορονοϊό και έγινε στις 16 Δεκεμβρίου 2021 στο Trampoline Institute of Public Health στη Σερβία, είναι ένα “έγκυρο έγγραφο και για εμάς η ιστορία είναι απολύτως σαφής”, είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Επιτελείου Κρίσεων Γραμματέας Υγείας της χώρας ο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, Zoran Gojković.

«Είχε έγκυρο έγγραφο που είχε εκδοθεί από ιατρικό ίδρυμα στη Σερβία ότι ήταν θετικός στην παρουσία κορονοϊού. Το έγγραφο ως προς την εγκυρότητα είναι απολύτως σωστό και ακριβές», είπε ο Gojković.

Όταν ρωτήθηκε γιατί ο Τζόκοβιτς είπε ότι έλαβε τα αποτελέσματα των εξετάσεων την επόμενη μέρα, απάντησε ότι «πρέπει να ρωτήσετε τον Νόβακ πότε άνοιξε το e-mail, αυτό δεν είναι ερώτηση για μένα, το έγγραφο είναι έγκυρο και προωθήθηκε την ίδια ημέρα».

Αναφορικά με το αν θα υπάρξουν συνέπειες για τις δημόσιες εμφανίσεις του Τζόκοβιτς μετά το θετικό τεστ, σπάζοντας ουσιαστικά την καραντίνα, σημείωσε ότι  «δεν υπάρχει καμία ποινή με την οποία θα μπορούσε να τιμωρηθεί βάσει του ισχύοντος σερβικού νόμου, εάν διέπραξε παράβαση».

«Εάν συλλαμβανόταν κατά παράβαση των μέτρων αυτοαπομόνωσης, θα μπορούσε να επιστρέψει μόνο σε αυτοαπομόνωση. Η τιμωρία για παραβίαση της καραντίνας θα μπορούσε να είναι μόνο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» υπογράμμισε ο Gojković.

Όταν ρωτήθηκε πώς βλέπει το γεγονός ότι ο Τζόκοβιτς δεν εμβολιάστηκε, ο Gojković είπε ότι λυπάται πολύ γι’ αυτό.

«Θα ήταν σίγουρα ένα κίνητρο για άλλους να εμβολιαστούν. Αλλά υπερασπίζομαι επίσης την ελεύθερη βούλησή του -αν και προσωπικά διαφωνώ – να μην εμβολιαστεί. Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει αποφασίσει ακόμη ότι οι πολίτες της πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά» κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ