Χιμένεθ και του χρόνου στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να κόψει πρώτη το νήμα του πρωταθλήματος μετά από δύο και πλέον δεκαετίες, τη στιγμή που ασφαλείς πληροφορίες της “Real News” φέρουν προ των πυλών την πρόωρη, πιθανώς ανανέωση της συνεργασίας της με το Μανόλο Χιμένεθ. Αφού μάλιστα λέγεται πως σε ανεπίσημο επίπεδο, ο Ισπανός προπονητής έχει ήδη γίνει γνώστης των προθέσεων της διοίκησης της ομάδας του και ότι σε πρώτη φάση η αντίδραση του υπήρξε ενθουσιώδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και πέρυσι η επέκταση της συμφωνίας του με την “Ένωση” μπορεί να ανακοινώθηκε επισήμως προς το τέλος του Ιουνίου, όμως καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον 54χρονο τεχνικό να έχουν δώσει πολύ νωρίτερα τα χέρια και το μόνο που έμενε ήταν αμιγώς τυπικές λεπτομέρειες.

Φαίνεται πως οδεύουμε σε επανάληψη του σκηνικού. Το βέβαιο είναι ότι η δουλειά του Χιμένεθ έχει εκτιμηθεί δεόντως και παρά τις κατά καιρούς… ανορθογραφίες του, το πρόσημο για την “κιτρινόμαυρη” διοίκηση είναι θετικό. Ασφαλώς και η επικείμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος προσθέτει πόντους στον προπονητή, ενώ δεν πρέπει να λησμονούνται τόσο το ότι επί των ημερών του η “Ένωση” διεκδικεί με αξιώσεις και το Κύπελλο, ενώ και η ευρωπαϊκή της πορεία, ομολογουμένως, ήταν άξια μνημόνευσης και συγχαρητηρίων. Συνεπώς, μετά από την κατά βάση θετική αυτή εικόνα, λογικό κι επόμενο είναι οι τυχόν αστοχίες του που επίσης καταγράφηκαν, να έχουν περάσει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.

Στον Ισπανό πιστώνονται ακόμη τα καλά αποδυτήρια και η γενικότερη σωστή διαχείριση του δυναμικού του. Αλλά και το ότι κινήθηκε με νηφαλιότητα και σωφροσύνη σε στιγμές κρίσης, όποτε και αν αυτές προέκυψαν μεσούσης της περιόδου. Από εκεί και πέρα, στην ΑΕΚ δεν ασχολούνται με δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει δεχθεί κρούσεις και προσέγγιση από ομάδες της πατρίδας του, με δεδομένο ότι ο ίδιος τόσο στις ιδιωτικές, όσο και στις δημόσιες τοποθετήσεις του, εμφανίζεται να δίνει απόλυτη προτεραιότητα στο εν εξελίξει έργο του. Το οποίο βάσει του δικού μας τουλάχιστον ρεπορτάζ, θα έχει και συνέχεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ