Ξέσπασαν οι Ισπανοί

Ξέσπασαν οι Ισπανοί

Η Ισπανία άφησε πίσω της την ήττα από τη Σλοβενία και ξέσπασε πάνω στην Τσεχία, η οποία ήταν σε άλλο γήπεδο και έβαλε μόλις δύο πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, επικρατώντας με 60-39 για τον 3ο όμιλο της διοργάνωσης.

Σαρωτική ήταν η ισπανική ομάδα κατά την διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Χουάν Ορένγκα έδειξαν από την αρχή τα δόντια τους κόντρα στη Τσεχία και έχοντας πολύ καλή επιθετική παρουσία έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο, με διαφορά έντεκα πόντων (18-7).

Οι Τσέχοι ξύπνησαν στη δεύτερη περίοδο και τρέχοντας ένα σερί 9-0 και μείωσαν σε 20-18 στο 14ο λεπτό. Κάπου εκεί, όμως μίλησε η εμπειρία των Χοσέ Καλντερόν και Ρούντι Φερνάντεθ και οι “φούριας ρόχας” πήγαν στα αποδυτήρια με το ταμπλό να δείχνει 33-25 υπέρ τους. Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι Τσέχοι εξακολούθησαν να πιέζουν, αλλά οι Ισπανοί είχαν τον τρόπο να σπάσουν την αντίπαλη άμυνα και έτσι στο 27ο λεπτό και έπειτα από ένα κάρφωμα του Ρούντι Φερνάντεθ ανέβασαν τη διαφορά στους 12 πόντους (42-30).

Με “μαξιλαράκι” ασφαλείας της τάξεως των δέκα πόντων (47-37) έκλεισαν οι Ισπανοί το τρίτο δεκάλεπτο. Στο 32ο λεπτό οι πρωταθλητές Ευρώπης έδειξαν ότι “κλείδωσαν” την επικράτηση, μιας και ήταν μπροστά με 51-37, ενώ οι Τσέχοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ισπανικό ρυθμό. Για τα πέντε λεπτά που ακολούθησαν (μέχρι το 37′) οι δύο ομάδες έπαθαν καθίζηση και έμειναν απόντες.

Χαρακτηριστικό της εξαφάνισης των Τσέχων από το παρκέ, είναι το επιμέρους σκορ του τελευταίο δεκαλέπτου, στο οποίο οι Τσέχοι έβαλαν μόλις δύο πόντους, ενώ οι Ισπανοί 13. H Ισπανία πήρε εύκολα τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση, επικρατώντας τελικά με 60-39 και έχοντας για κορυφαίους τους Ρούντι Φερντάντεθ και Ρίκι Ρούμπιο.

 

 Δεκάλεπτα: 18-7, 33-25, 47-37, 60-39

 

Πηγή: pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ